Vojvodinu je za pola godine posetilo 111.000 turista, što je 54 posto manje nego 2019. godine, ali je reč o ohrabrujućem rezultatu, rekla je danas direktorka Turističke organizacije Vojvodine (TOV) Nataša Pavlović, prenosi Dnevnik.

Na panelu „Bolje u lavoru nego na moru“ onlajn konferencije Turizam u regionu u godini koju je pojela korona, čiji je organizator Kolor medija grup, Pavlović je rekla da je u Vojvodini ostvareno 50 odsto manje noćenja nego u prvoj polovini 2019. godine.

Navela je da je u Subotici i Paliću zapažen porast stranih turista, a da je dobar rezultat u seoskom turizmu postigao Žabalj.

TOV je pored digitalnog marketinga, promovisao obilazak Vojvodine biciklom, više ruta u Potiskim opštinama, a vojvođanski izleti su promovisani kroz kampanju „Tako blizu, a tako uzbudljivi“.

-Vaučeri u Vojvodini su ove godine na višem nivou nego do sada. Popunjenost privatnog smeštaja u seoskom turizmu je visoka. Do kraja avgusta i prva polovina septembra su prema rezervacijama popunjeni, rekla je ona.

Dodala je da je pokrenuta i kampanja Odmor na vojvođanski način koja će obuhvatiti gradove Vršac, Sombor, Apatin, Inđiju i Staru Pazovu

Od prošle nedelje otvorene su granice sa Rumunijom, a kako ističe Nataša Pavlović rezultati se već vide.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име