Ma délelőtt megkezdődtek a XI. Ricsaj Népművészeti Találkozó rendezvényei, amely idén több helyszínen, színes programokkal és rangos fellépőkkel várja a közönséget. A rendezvény az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség társszervezésében valósul meg.

 

A pénteki nyitónapon a péterrévei Makádi és Dr. Kiss Imre óvodákban a Régió Zenekar tartott gyermekkoncertet. Majd pedig a Samu Mihály Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg a magyar népi kultúrával, hangszerbemutató, népdaloktatás és hagyományos használati tárgyak valamint a helyi népviselet bemutatóján, Cseszák Korcsik Anikó, Cseszák Balázs és Cseszák Zsombor előadásában.

Az idén háromnaposra bővült rendezvény főnapján, szombat délelőtt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben kirakodó vásár várja az érdeklődőket, ahol vajdasági kézművesek portékái, valamint kézműves foglalkozások, játszóház, néptáncoktatás is várja a közönséget. A színpadon pedig délután két 2 órakor a Kőketánc gálaműsorán gyermektánccsoportok lépnek majd fel. Majd pedig este 7 órától a Duna Televízión nagy népszerűségnek örvendő Fölszállott a páva vajdasági versenyzői lépnek majd a színpadra, ezt követően pedig táncház következik. A vasárnapi program során az Öko Becse civilszervezet bemutatja egy hagyományos disznótor szokásait és kellékeit az érdeklődőknek. Majd pedig délután 4 órától a kultúrkör színpadán a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel karöltve kerül megrendezésre az idei Durindó és Gyöngyösbokréta gálaelőadása.

A XI. Ricsaj Népművészeti Találkozót a Nemzeti Kulturális Alap, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság, az Óbecsei önkormányzat valamint a LUX nyomda támogatásával valósul meg.

 

Szabó Attila

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име