A meteorológusok szerint 2017-ben az átlaghőmérséklet újra rekordot dönt. Az elmúlt napokban ugyan enyhült az idő, a hétvégére azonban újra megemelkedik a hőmérséklet, amely néhol a 39 fokot is elérheti.

Az időjárás előrejelzés szerint a hétvégén újabb hőhullám várható. Az eksztrém meleg főként az idősek számára okozhat gondot, de a fiatalokat és a gyermekeket sem kíméli.

Anita Knežević – Főként klímaberendezésekkel próbálunk védekezni a meleg ellen, de nagyon nehéz, nagyon meleg van. Mi nemrég érkeztünk haza Izlandról ahol vagy 25 fokkal hűvösebb az idő. A gyerekeknek is nehéz. A kislányom, mivel eddig nem volt ilyen meleg helyen fel akar öltözni, mert úgy hiszi úgy jobb lesz neki, a fiam pedig a medencére jár.

Az orvosok szerint a betegek mellett a gyermekekre is külön tekintettel kell lenni.

Kosana Nešić, igazgató, Egészségház, Óbecse – A gyermekek szervezetének nagyobb százaléka víz, mint a felnőtteké. Ebből kifolyólag az esetükben nagyobb a ksizáradás kockázata, ezért ilyenkor különös tekintettel kell lennünk  a gyerekekre. Amellett, hogy óvjuk őket az erős naptól, a vízbevitelre is nagyon fontos odafigyelni.

Az óbecsei sürgősségi osztályon a riasztások száma is megnőtt. Főként a krónikus betegek esetében történő rosszullétek miatt.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име