U organizaciji Humanitarnog udruženja „Đina“ na stadionu FK Vojvodina u Bačkom Gradištu naredna i danas deca mogu besplatno da se igraju, razvijaju kreativnost, ali i prošire svoja znanja iz nekoliko interesantnih oblasti.

Kako bi letnji raspust najmlađih sugrađana bio sadržajniji, udruženje „Đina“ je organizovalo kreativne radionice, kao i radionice iz sporta, i to odbojke, fudbala i kuglanja za svu decu iz sela.

Skromna finansijska podrška za realizaciju ovog projekta stigla je od opštine Bečej, dok su u njemu učestvovali i članovi udruženja Srba Republike Srpske „Stevanjdan“ koji su pekli palačinke, a tamošnje udruženje žena pripremilo je kiflice, te pojedinci. Sa velikim entuzijazmom za promociju zdravih stilova života sa decom su radili predstavnici uspešnih sportskih klubova u Bačkom Gradištu.

Deca i danas od 18 do 21 sat imaju priliku da uživaju u kreativnim aktivnostima, kao i da ovaj letnji dani obogate druženjem i učenjem.
Na stadionu je postavljena i kutija za dobrovoljni prilog koji meštani prikupljaju za četvorogodišnjeg Aleksu Cukića iz Bačkog Gradišta koji boluje od cerebralne paralize.

 

Pogledajte TV reportažu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име