Jedanaest zanimljivih disciplina za 13 tročlanih ekipa koliko se prijavilo za učešće na jučerašnjim igrama bez granica na bazenu u Bečeju.

Uz fer – plej i druženje, Bečejsko udruženje mladih (BUM), u saradnji sa Ustanovom za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“, zaokružuju sezonu kupanja koja je na izmaku.

Mladi iz BUM-a su u samo sedam dana organizovali dve manifestacije koje promovišu zdrave stilove života, Vojvođansku olimpijadu starih sportova u Bačkom Gradištu i sada Igre bez granica na kompleksu otvorenih bazena u Bečeju.

Bilo je takmičara koji su se oprobali na oba mesta, sa velikim uspehom. Skakanje u džakovima, prenošenje puzli, zamena majica, trke u čamcima, samo su neke od disciplina u kojima su uživali kako učesnici, tako i kupači koji su poslednju, a vrelu, nedelju avgusta proveli na bečejskom bazenu.

Najuspešnija ekipa ove godine je Nemušti jezik, drugoplasirana je Švajcarska mafija, dok je na trećem mestu Eskadrila kečeva. Njima su pored diploma uručene i prigodne nagrade.

Mladi, kako učesnici, tako i publika, ne kriju zadovoljstvo što su im organizatori priredili ovakav takmičarski događaj, ali ističu da ovakvih i sličnih mora biti tokom cele godine. I jedni i drugi su svesni štetnosti novih tehnologija, koje, pored, razume se, brojni pogodnosti za moderan način života, donose i probleme u razvoju, kako dece, tako i mladih. O tome svedoči i činjenica da su sve mlađa deca u opštini Bečej pogođena lošim držanjem kičme, što dovodi do pogoršanog fizičkog izgleda, pa i zdravlja i psihe.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име