Dvadeset i drugu sednicu Skupštine opštine Bečej, kao i mnoge prethodne, obeležila je rasprava oko budžeta opštine Bečej.

Naime, i ovog puta se diskutovalo o tome ima li budžetskog deficita, budući da je na dnevnom redu bio šestomesečni izveštaj o trošenju budžeta za 2017. godinu.

Lokalni odbornici su usvojili izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća Toplana Bečej za prošlu godinu. Prema rečima direktora ove godine ne bi trebalo da bude nikakvih trzavica u radu Toplane.

Lokalni parlament dao je saglasnost na konačan nacrt javnog ugovora o javno privatnom partnerstvu sa elementima koncesije za usluge poveravanja komunalne delatnosti dimničarskih usluge na teritoriji opštine Bečej.

Skupština opštine Bečej je tek danas dala saglasnost na program rada turističke organizacije opštine Bečej za 2017. godinu.

Jovan Ječanski zamenio je Gorana Sadžakova na mestu vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Bečej, a Nikola Džigurski je od danas na mestu člana Opštinskog veća opštine Bečej zadužen za sport i omladinu, umesto Dejana Terzića koji je podneo ostavku na tu funkciju. Zdravku Petroviću su danas bečejski odbornici dali još jedan četvorogodišnji mandat direktora Gradskog pozorišta Bečej.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo analizu budžetskog procesa. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име