„Izuzetno nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na Info dan za mlade i omladinske organizacije sa prostora Vojvodine, koji će se održati u Bečeju 26. juna, sa početkom u 10h u prostorijama Narodne Biblioteke Bečej.

Info dan organizuje Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u saradnji sa Kancelarijom za mlade Bečej, uz tehničku podršku IUVIA NVO organizacije. Info dan se organizuje radi upoznavanja mladih sa postojećim programima za mlade na evropskom nivou, a akcenat će se staviti na novi sistem finansiranja organizacija koji je uvela Evropska omladinska fondacija od 15. marta 2013. Ovaj sistem finansiranja je izuzetno bitan za organizacije u Srbiji, imajući u vidu veliki broj aplikacija i donacija koji Srbija ostvaruje na evropskom nivou. Info dan takođe služi za promociju rezultata dosadašnje saradnje u omladinskom polju sa Savetom Evrope, koja je na veoma zavidnom nivou.“ – rekao je Dane Mandić, koordinator kancelarije za mlade opštine Bečej. 
Predviđeno je da se na info danu okupi najmanje 50 predstavnika kancelarija za mlade, organizacija mladih i za mlade, te drugi potencijalni zainteresovani.

Skup će trajati 2 sata i obuhvatiće sledeće segmente o kojima će govoriti Aleksandra Knežević, šef grupe za međunarodnu saradnju Ministarstva omladine i sporta i Gazela Pudar, programski koordinator Evropskog omladinskog centra u Srbiji:

1. Predstavljanje mogućnosti u okviru Saveta Evrope – Evropska omladinska fondacija, novi sistem finansiranja i apliciranja

2. Predstavljanje programa Mladi u akciji sa osvrtom na novi ciklus YES Europe

3. Umrežavanje organizacija i ideje za saradnju

Za dodatne informacije, molim Vas da se obratite na projekti@gpa.rs ili Kancelariji za mlade Bečej na mladi.becej@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име