Kroz Informator o radu građani moraju znati najbitnije, time se očigledno vodio zakonodavac. Međutim, ni godinama nakon donošenja zakona po svaki organ mora da objavljuje informator o radu, blagovremeno i precizno, niti se to tako radi, niti građani znaju za taj dokument koji je namenjen upravo tome da se oni informišu o radu onih koje plaćaju novcem iz budžeta.

Imovinsko pravni odnosi

U proteklom izveštajnom periodu stručni saradnik na imovinsko-pravnim poslovima je obradio 106 predmeta i to :
• 67 upravna postupka iz oblasti imovinsko–pravnih pitanja,
• 4 upravna postupka iz oblasti utvrđivanja vrednosti promenu namene poljoprivrenog zemljišta u građevinsko
• 2 upravna postupka konverzije zemljišta
• 2 upravna postupka utvrđivanja štete
• 2 upravna postupka za utvrđivanje kategorizacije ugostiteljskih objekata
• 2 upravna postupka u postupku eksproprijacije zemljišta Opštine Novi Bečej
• 28 -ostali postupci ( dopisi, zahtevi, potvrde, podnesci pred nadležnim sudom…)

Takođe je izrađivao nacrte opštih i pojedinačnih akata iz nadležnosti odseka, zatim akata koje donose Predsednik opštine i Skupština opštine i prosleđivao ih istima na usvajanje, učestvovao u radu Komisije za utvrđivanje preseka stanja poljoprivrednog zemljišta za potrebe izrade godišnjeg programa, učestvovao u radu Komisije za kategorizaciju ugostiteljskih objekata, obavljao sve neophodne poslove vezane za evidenciju javne svojine u skladu sa Zakonom o javnoj svojini („Sl. Glasnik RS“ br. 72/11,88/13 i 105/14).

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име