A nehéz gazdasági helyzet és az erkölcsi értékek válsága az oka annak, hogy a fiatalok számos kihívással küzdenek, nehezen önállósodnak, viselkedészavar és depresszív hangulat jellemzi őket – állítják az óbecsei Ifjúsági Irodában.

Dane Mandić, a szervezet elnöke elmondta: a mentális egészség megőrzése, a problémafelismerés, a tanácsadás lesz a fő feladata azoknak a fiatal szakembereknek, akik az Ifjúsági Iroda keretében úgynevezett pszichológiai sarkot fognak működtetni. Olivera Mukinac pszichológus és családterapeuta elmondta: a céljuk a segítségnyújtás mellett az, hogy eloszlassák a pszichológiai konzultációkkal kapcsolatos előítéleteket a fiatalok körében. A tanácsadóban január végétől havi két alkalommal három pszichológusnő fogja fogadni a fiatalokat, akiknek a személyét diszkrécióval kezelik, amire szerződés is kötelezi majd a szakembereket. A tanácsadó pontos munkaidejéről később adnak tájékoztatást.

Az egyéni tanácsadás mellett a pszichológusok műhelymunkákat is vezetnek majd, amelyeken ugyancsak ingyenes lesz a részvétel. A szervezők elsősorban hetedikes és nyolcadikos diákok, középiskolások, valamint más fiatalok részvételére számítanak. A pszichológiai sarkok a belgrádi Kutatási és Promóciós Központnak köszönhetően valósulnak az óbecsei, a raškai és a varvarini ifjúsági irodákban.

A projektum az Európai Ifjúsági Alapítvány, az Európa Bizottság ifjúsági kezdeményezéseket támogató szervezetének az anyagi támogatásával jöhetett létre.

 

Forrás: Magyar szó

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име