Sa skupa u Bečeju
Sa skupa u Bečeju

Institut za teritorijalni ekonomski razvoj – InTER iz Beograda, u saradnji sa Opštinom Bečej, organizovao je radionicu u Bečeju u okviru projekta Unapređenje dijaloga između organizacija civilnog društva i javnih vlasti kod projekata javno-privatnog partnerstva na lokalnom nivou.

Opština Bečej prepoznata je kao primer dobre prakse u realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva, ali i kao neko ko teži ka što većoj transparentnosti i uključivanju građana u sve procese odlučivanja. Radionica je okupila predstavnike organizacija civilnog društva, medije i predstavnike lokalne samouprave. Sve prisutne je u ime opštine Bečej pozdravila Jovana Topić, koja je govorila o projektima koje je opština realizovala zahvaljujući javno – privatnom partnerstvu, ali i naporima opštine da u projekte uključuju organizacije civilnog društva i građane. Nakon toga, na temu javno – privatnog partnerstva i značaja dijaloga između organizacija civilnog društva i javnih vlasti, govorila je prof. dr Vesela Vlašković, istraživač na projektu. Učesnici su diskutovali o važnosti uključivanja građana i organizacija civilnog društva u proces planiranja i donošenja odluka u projektima JPP.

Na radionici su predstavljeni preliminarni nalazi monitoring izveštaja o stepenu uključenosti organizacija civilnog društva u proces planiranja i donošenja odluka u projektima javno-privatnog partnerstva na lokalnom nivou, koji govore da organizacije civilnog društva nisu uključene ni u jednoj fazi sprovođenja projekata javno privatnog partnerstva.

U realizaciji projekta koji je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji a kojim koordinira Beogradska otvorena škola (BOŠ), učestvuju Opštine Bečej, Plandište i Topola.

Cilj projekta jeste da doprinese demokratskom razvoju kroz unapređenje javnih politika i dijaloga u oblasti Javno-privatnog partnerstva u Srbiji, kao i većem uključivanju organizacija civilnog društva u proces planiranja i donošenja odluka kod projekata javno-privatnog partnerstva na lokalnom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име