Pre dve godine uspostavljeni kontakt bečejske opštine sa italijanskom tekstilnom kompanijom Norman group Internacional Spa ovih dana dobija konačnu realizaciju.

Naime, opština je prodala pomenutoj kompaniji građevinsko zemljište površine nešto više od dva hektara i inkasirala oko 12,7 miliona dinara, a italijanski investitor se obavezao da će u što skorijem vremenu početi sa realizacijom projekta vrednog 6,5 miliona evra i zapošljavanjem ukupno 270 radnika, od kojih će 70 procenata biti žene.

-U pitanju je pogon tekstilne robe za proizvodnju od intimnog donjeg veša, preko trikotaže do sportske odeće za decu i odrasle. Upravo smo potpisali ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni po ceni od 503,30 dinara za kvadratni metar. Lokacija parcele se nalazi iza sadašnjeg kompleksa kompanije Knot autofleks Yug, rekla nam je po potpisivanju ugovora o otuđenju zemljišta zamenica predsednika opštine Bečej Dalila Dujaković.

Obraćanju novinarima prisustovao je i član Opštinskog veća zadužen za privredu Dragan Kovačev, koji je sve vreme bio uključen u razgovor i izrazio je zadovoljstvo što je u najveću potisku opštinu stigao još jedan strani investitor.

-Nije tajna da su lokalne samouprave u svakodnevnoj tržišnoj utakmici i bore se za investitore, bilo domaće ili strane, pa sve ovo doživljavam kao jednu pobedu u smislu da smo opredelili stranog investitora da dođe u našu sredinu. Obezbedićemo mu sve uslove za nesmetanu realizaciju investicionog projekta i zapošljavanje potrebne radne snage, naglasio je Dragan Kovačev.

Italijanski investitor trenutno zapošljavaoko 700 radnika u nekoliko pogona širom Evrope i radi za nekoliko eminentnih modnih kuća, a izgradnjom novog pogona u Bečeju želi sopstvenu proizvodnju da uveća za polovinu.

-Već smo krenuli sa analizom raspoloživih ljudskih resursa u Bečeju, kako bismo u što kraćem roku formirali menadžment koji će voditi fabriku, čiji početak rada očekujemo što je pre moguće, obratio se predstavnicima medija u Bečeju u ime investitora vlasnik Mauro Gorgaini. Projekat je gotov, obavili smo formalnosti oko otkupa zemljišta, sada čekamo dobijanje građevinske dozvole i gledamo u nebo da vremenski uslovi pogoduju građevinskim radovima. U 2019. godini ćemo zaposliti 170 radnika, a naredne još 100. Fabrika je iz temelja nova u kojoj će biti postavljene nove mašine i primeniće se inovativna metodologija proizvodnje. Buduća radna snaga će na vreme proći potrebnu obuku, a prednost u radu onih koji će viditi proizvodnju imaće poznavaoci italijanskog jezika.

Tako priča lokalnih čelnika da će Industrijska zona u dogledno vreme biti izuzetno frekventna dobija još jednu stranicu.

 

Više u TV prilogu

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име