Az óbecsei Stil Kft. helyiségeiben hetente két alkalommal tartanak varrótanfolyamot – míg ez egyeseknek hasznos időtöltésnek bizonyul, másoknak esélyt ad arra is, hogy némi jövedelemre tegyenek szert.

A türelmes oktatóknak köszönhetően a résztvevők steppelni, szegélyt varrni, foltozni tanulnak, de az új holmik kiszabásának és megvarrásának az alapjait is elsajátíthatják. Az itt tanuló nőknek óriási örömöt jelent, amikor saját két kezükkel készítenek el egy ruhadarabot vagy egy díszt.

Tavaly az óbecsei község falvaiban ismerkedhettek meg a nők a varrás művészetével egy a mostanihoz hasonló projekt keretében, ezúttal pedig Óbecsén tartanak varrótanfolyamot.

A falvak helyi közösségeinek tavaly adományozott varrógépek most is hasznosak, mivel a kölcsön kapott gépeken az új résztvevők is gyakorolhatnak.

Az idei, Innovatív szolgáltatások a nők életének a javítására Óbecse község területén elnevezésű projektet az önkormányzat a Stil Kézműves Kft.-vel, az Óbecsei Ifjúsági Szervezettel és az Oktatási Impulzussal közösen valósítja meg. A projekt keretében ezúttal is vásároltak varrógépeket, amelyeken a tanfolyam résztvevői tanulhatnak.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Boldogulás a szülőföldön – az állam intézkedései és a polgárok igényei / Ostanak kod kuće – potezi države i potrebe građana“ koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име