Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u protekloj godini napravili su rekordne rezultate u više oblasti – tokom 2017. policija je zaplenila 4,1 tonu narkotika, što je najbolji rezultat u poslednjih deset godina, a zbog prodaje i držanja droge procesuirano 1.668 osoba, navodi se u saopštenju ministarstva.

-Zahvaljujući požrtvovanom i efikasnom radu policije nastavljen je trend smanjenja stope kriminaliteta, te je u godini za nama izvršeno 91.283 krivična dela, što je najmanji broj u poslednjih deset godina. Gledajući ovaj period počinjeno je i najmanje krivičnih dela ubistava, dok je broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 17 odsto u odnosu na prosek u poslednjih deset godina. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u 2017. godini ugasili i sprečili širenje 31.328 požara, izdali više od 2,4 miliona pasoša, ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola, a na graničnim prelazima izvršena je kontrola skoro 69 miliona putnika. Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su učenicima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola održali 20.815 predavanja u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece. „Tim posvećenih profesionalaca Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnoj godini danonoćno je radio za Srbiju i rezultati govore o tome. Naš zadatak i u 2018. godini biće da Srbija i njeni građani budu bezbedni“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a navodi se u saopštenju.

Međutim, žitelji dva bečejska sela nikako nisu radosni zbog činjenica da su tokom prošle godine ukinuta odeljenja policije, i to u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu, koja imaju ozbiljnih problema sa krađama i razbojništvima. Dakle,  bezbednost tih sela, prema percepciji žitelja, na niskom je nivou, dok novinari bečejske opštine takođe ne mogu biti zadovoljni činjenicom da portparoli policijske uprave ignorišu njihova pitanja, kako u vezi sa ovom temom, tako i sa drugima vezano za rad policije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име