Kancelarija za mlade opštine Bečej krajem januar je pokrenula proces revizije Lokalnog akcionog plana za mlade, odnosno izrade novog, za period 2017 – 2021. godina.
Ovaj strateški dokument bi trebalo da definiše prioritetne probleme i stvarne potrebe mladih na teritoriji opštine Bečej i daje smernice za njihovo rešavanje. Uz to, on bi trebalo da podstiče osnaživanje i participaciju mladih kroz ravnopravnu uključenost u izgradnju boljeg društva.

Na predlog Kancelarije za mlade, predsednik opštine formira radnu grupu koja će u narednih šest meseci pripremati Lokalni akcioni plan za mlade, koji će, nakon javne rasprave, usvojiti Opštinsko veće, a potom i odbornici Skupštine opštine Bečej. Radna grupa će biti sastavljena od predstavnika lokalne samouprave, predstavnika javnih institucija i ustanova, predstavnika nevladinog sektora, državnih institucija koje se bave mladima, policije, zdravstva, sportskih klubova kao i predstavnika osnovnih i srednjih škola.

O položaju mladiu u opštini Bečej, o tome koliko pojedinac, ili grupa mladih, može uticati na donošenje odluka bitnih za kvalitet života, u lokalu, i šta su aduti za neodlazak mladih iz opštine Bečej, zemlje…, razgovarali smo sa Dejanom Terzićem, članom Opštinskog veća zaduženim za sport i omladinu, Danetom Mandićem, koordinatorom Kancelarije za mlade opštine Bečej i Jelenom Mitrović, aktivistkinjom Bečejskog udruženja mladih i sertifikovanom omladinskom liderkom.

Razgovarao: Luka Pejić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име