U velikoj sali Skuštine opštine Bečej U četvrtak 22. decembra održana je sportska manifestacija „Izbor sportiste godine opštine Bečej 2022“ kojom je obeležena sportska godina na izmaku i nagrađeni zaslužni sportisti, sportski radnici i klubovi.

Pokrovitelj manifestacije je i ovaj put bila lokalna samouprava bez čije pomoći se ne bi ni mogla realizovati, a tehničku organizaciju su sproveli Savez sportova opštine Bečej i Kancelarija za mlade opštine Bečej. Svojim prisustvom događaj su uveličali veliki broj roditelja, članova i sportista klubova, kao i predstavnik lokalne samouprave, član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam Dane Mandić.

Pre same dodele priznanja prisutnima se obratio Dane Mandić koji je istakao da mu je privilegija da stoji pred sportistima, uputio jedno veliko hvala za sve ono što su učinili za našu opštinu, što su promovisali sport i našu sredinu širom Srbije, na evropskim i svetskim takmičenjima. Uz konstataciju da lokalna samouprava pomaže koliko može obećao je povećanje budžeta za sport na 19 miliona dinara u 2023. godini i dalju i veću pomoć kroz akcije kupovine sportske opreme, pomoći pri organizovanju turnira, štampanju publikacija i knjiga i drugih sportskih događaja, kao i dalji rad na obezbeđivanju adekvatnih uslova za treniranje i takmičenje naših klubova i sportista.

Dobitnici priznanja za najbolje sportiste Opštine Bečej za 2022. godinu su u ženskoj konkurenciji stonoteniserka i državna reprezentativka Sabina Šurjan iz Bačkog Gradišta, prva na rang listi seniorki u Srbiji i u muškoj konkurenciji kajakaš i državni reprezentativac Luka Stojkov, osvajač državnog prvenstva u K2 na 200 metara.

– Biti najbolji u svom gradu je veliki podsticaj za dalje i želeo bih da se zahvalim organizatorima manifestacije koji su primetili moje uspehe, rad i trud koji su se isplatili, izjavio je Stojkov i najavio pripreme i pohod za olimpijsku normu za Pariz 2024. godine.

Na listi najboljih perspektivnih mladih sportista, onih pred kojima je tek sportska budućnost, našli su se:

  • u kategoriji mlađih pionirki: 1. mesto Ana Rebeka Nađnemedi (PK Swim star), 2. mesto Sara Radanov (KKB Bečej), 3. mesto Ivet Klima (KKK Bečej)
  • u kategoriji mlađih pionira: 1. mesto Strahinja Radanov (KKB Bečej), 2. mesto Petar Šeguljev (PK Swim Star), 3. mesto Andrej Aranjoš (KKK Bečej),
  • u kategoriji pionirki: 1. mesto Sonja Vukšić (KKB Bečej), 2. mesto Jovana Srdanov (PK Swim Star), 3.mesto Jefimija Preradov (OK Libero),
  • u kategoriji pionira: 1. mesto Mateja Molnar (KKK Bečej), 2. mesto Vanja Stepanov (PK Swim Star), 3. mesto Tamaš Tot (FK Jedinstvo),
  • u kategoriji kadetkinja: 1. mesto Katarina Kiš (KK Bečej), 2. mesto Reka Varga (PK Swim Star), 3. mesto Nevena Grbić (DŽK Bečej),
  • u kategoriji kadeta: 1. mesto Aleks Poljak (STK Vojvodina), 2. mesto Stefan Nićin (PK Swim Star), 3. mesto Leon Benkovič (DŽK Bečej),
  • u kategoriji juniorki: 1. mesto Anja Milovanov (PK Max dence), 2. mesto Dušan Bojović (KK Bečej), 3. mesto Žoka Keler (PK Max dence),
  • u kategoriji juniora: 1. mesto Hunor Radatović (KK Vojvodina), 2. mesto reka Varga (PK Swim Star), 3. mesto Bogdan Nonin (OFK Bečej 1918)

Pored Sabine Šurjan i Luke Stojkova, na listi najboljih sportistkinja i sportista u konkurenciji seniorki i seniora su se našli na 2. mestu atletičarka Branislava Stepanov i na 3. mestu plesačica Aleksandra Radić u konkurenciji seniorki, na 2. mestu atletičar Danijel Lončarević i na 3. mestu kuglaš Marko Erdeljan u konkurenciji seniora.

Najbolja ženska ekipa u bečejskoj opštini je ekipa do 14 godina PVK Bečej, dok je drugo mesto osvojila ekipa PK Swim star.

Epitet najbolje muške ekipe je ponela je ekipa Pikado kluba Bečej koji su ekipni šampioni Srbije. Drugo mesto pripalo je juniorskoj ekipi Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, dok su treći u ovoj konkurenciji seniori KMF Bečej 2003.

Za najuspešnije sportske kolektive su proglašeni Kajak kanu klub Bečej, Plesni klub Max Dance i Konjički klub Bečej.

Najuspešniji trener u 2022. godini je Dejan Terzić, glavni trener u kajak kanu klubu Bečej i trener nacionalne selekcije Srbije za takmičare do 23 godine. Pored njega, proglašeni su Danijela Ćuk, trener ženske vaterpolo ekipe PVK Bečej i trener u ženskoj vaterpolo reprezentaciji Srbije i Milan Đurić, trener u Plivačkom klubu Swim star.

U kategoriji sportski radnici priznanje su osvojili Milan Kaćanski iz Kuglaškog kluba Vojvodina i Aleksandra Radić iz Plesnog kluba Max Dance.

Za doprinos razvoju i popularizaciji sporta u opštini Bečej plakete su dobili Borislava Beba Perić Ranković, Šandor Poljak, Goran Strajnić, Mihailo Petković, Momčilo Dragović, Milorad Lončarević, Oto Barta, Milutin Glavaški, Pikado klub Bečej, USR Kečiga i Teniski klub Tisa.

Plakete za jubilej dobili su Džudo klub Mladost koji je ove godini proslavio 50 godina postojanja i Planinarsko društvo Leson za 15 godišnjicu postojanja.

Plaketu za životno delo dobio je dugogodišnji sportski novinar i dopisnik brojnih sportskih novina i portala Vlastimir Vlasta Jankov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име