Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci. Opštini Bečej, AP Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji je potrebno privlačenje stranog kapitala, ali to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda, navodi se u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

– Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj naših mesta. Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu. Izuzetno je važno i što na taj način, kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da se ovde koriste pogodnosti i zarađuje, a novac izvlači na strane račune. Dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima.

Ovako ćemo subvencionisati našu privredu i poljoprivredu, kako bi postale konkurentne na globalnom tržištu a samim tim stimulisati izvoz i smanjiti trgovinski deficit, piše u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име