Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej predstavio je u utorak (12. april) novinarima program te političke stranke na predstojećim izborima. Međutim, ovdašnji LSV nije konkretno govorio o lokalnom programu, a koalicioni partneri u budućoj lokalnoj vlasti mogu biti samo one stranke koje prihvate program LSV-a, odnosno „ugrade ga u lokalnu politiku“.

Prema rečima nosioca liste ovdašnjih ligaša Dušana Jovanovića „centrala“ se ne meša u odabir koalicionih partnera u lokalnim samoupravama, ali u obzir ne dolaze ekstremističke opcije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje dva, tri odbornika u budućem lokalnom parlamentu.
Iako se, kako Jovanović ističe, zalažu za decentralizaciju i osuđuju to kako se novac u lokalne samouprave obezbeđuje preko „vertikale“, oni su se pohvalili time da su obezbedili, preko pokrajinskih sekretarijata određene investicije i projekte u opštini Bečej, u iznosu od oko 70 miliona dinara.

Inače, suština političke borbe LSV jeste demokratizacija Srbije, a u okviru decentralizacije i demokratizacije Srbije i autonomija Vojvodine. Stav ligaša je da je potrebna decentralizacija u više regiona raznih nivoa autonomnosti, podizanje odgovornosti lokalnih samouprava, odnosno da lokalne samouprave moraju imati više izvornih sredstava u poslednjih godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име