Demokratska stranka (DS) u Bečeju predstavila je danas (12. april) program kojim nastupa pred biračima na predstojećim lokalnim izborima. Poljoprivreda, privreda, infrastruktura, ekologija, ali i uštede u javnim preduzećima i ulaganja u školski i amaterski sport okosnice su predizbornog programa bečejski demokrata.

Prema rečima Slobodana Zlokolice ravnomerna raspodela zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, u kojoj će isti tretman imati stočari i ratari, efektivno trošenje namenskog novca i izveštavanje o tom novcu, ključni su za pitanje ovdašnje poljoprivrede.

– Jednostavno, da se podnose izveštaji o strukturi trošenja tih sredstava. Godišnje se potroši 100, 200, možda i više od 250.000.000 dinara, a ja, ako se dobro sećam, imali smo jednu skupštinu (sednica SO Bečej, prim. nov.) 2014. godine gde je bio predmet izveštaj o trošenju tih sredstava, i to dosta grub izveštaj o strukturi i načinu trošenja novca od zakupa zemljišta, rekao je Slobodan Zlokolica.

Povećanje zaposlenosti kroz pomoć malim i srednjim preduzećima i stvaranje ambijenta za nove investicije ono je za šta će se bečejske demokrate zalagati.

– Stvaranje baze, da vidimo šta je strukturalno i obimno naš potencijal, šta je to što imamo i šta bismo eventualno mogli da ponudimo, čime raspoloažemo i šta je ono što bismo mogli da razvijamo, dodao je Zlokolica.

On ističe da će se demokrate baviti uštedama u javnim preduzećima, ali ne na štetu smanjenja novca prema školskim i zdravstvenim ustanovama.

– Transparetnost u radu javnih preduzeća, izveštaji na „šestom nivou“, skoro na nivou faktura, i putem konkursa birani direktori, a ne šefovi političkih stranaka, koji ujedno i čine vlast, to je ono za šta ćemo se mi zalagati, kazao je Zlokolica.

Unapređenje kvaliteta životne sredine podizanjem vetrozaštitnih pojaseva i pravilnim upravljanjem komunalnim otpadom jedan je od ciljeva koji treba da se ostvari u domenu ekologije.
Marko Đapić, predsednik OO DS Bečej napominje da se ništa na planu ekologije, osim projekta sanacije deponije „Botra“ nije uradilo od 2011. godine kada su usvojeni lokalni akcioni planovi za zaštitu životne sredine.

Ukoliko izlaznost birača na lokalnim izborima bude veća u odnosu na ranije, demokrate u tome vide šansu za bolje rezultate. Iz ovdašnjeg DS nisu želeli da kažu koliko odborničkih mandata očekuju da osvoje, dok koalicije neće praviti sa Srpskom naprednom strankom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име