Kandidat na predsedničkim izborima Saša Janković posetio je juče Bečej gde je rekao da, iako ga podržavaju mnoge stranke, on nije deo njih, kao i da, kao predsednik države, neće odgovarati niti jednoj.

Janković je ocenio da je aktuelna vlast saterala građane u ćošak, kao i da petogodišnja vladavina nije dala nikakve pozitivne rezultate.

Okupljenim građanima su se obratili Aida Ćorović, aktivistkinja koja se osvrnula na položaj žena u Srbiji, te akademik Dušan Teodorović i profesor na Fakultetu političkih nauka Rade Veljanovski. Prema procenama organizatora, skupu je prisustvovalo 300 građana koji su se iz centra Bečeja do hotela kraj Tise pešačili i znak protesta protiv aktuelne vlasti duvali u pištaljke.

Inače, prvobitno je planirano da se skup održi u velikoj sali Skupštine opštine Bečej. Organizatori skupa su prvo usmeno dobili potvrdu da je sala slobodna, potom je rečeno da ipak treba da se podnese pismeni zahtev za zauzeće sale, što su oni i učinili. Međutim, kako je sala na kraju u vreme planirane posete Jankovića bila zauzeta, skup je održan na otvorenom, dok zvaničan odgovor iz opštine nije dobijen.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име