Opštinska izborna komisija zasedala je danas radi usvajanja zbirnog izveštaja o rezultatima glasanja na izborima za predsednika republike na biračkim mestima na teritoriji opštine Bečej održanim 3. aprila.

Sednica je trajala oko sat i po, a u raspravi su mahom učestvovali predsednik Izborne komisije Marko Božović i član Milan Bokun u ime koalicije Moramo. Bilo je reči o radu i stručnosti biračkih odbora, proceduri pakovanja i preuzimanju izbornog materijala, glasanju van biračkih odbora, ali i tehničkim poteškoćama.

Predsednik izborne komisije u opštini Bečej kaže da su zamerke upućene na račun stručnih službi i biračkih odbora eventualno u vidu lakših povreda, ali da nije bilo oštećeno ničije biračko pravo.

Za Milana Bokuna izborni proces u najvećoj potiskoj opštini nije organizovan na zakonit način.

Za sutra je zakazana nova sednica lokalne izborne komisije gde će se glasati o zbirnom izveštaju o rezultatima glasanja za poslanike u Narodnoj skupštini. Na njoj će se razmatrati podneti zahtevi za poništenje izbora na biračkim mestima 24 i 26.

Podsetimo, na predsedničkim izborima najviše glasova, 12.390,u opštini Bečej osvojio je Aleksandar Vučić, kandidat Koalicije Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) – Ivica Dačić, Savez vojvođanskih Mađara – Vajdasági Magyar Szövetség (SVM-VMSZ) – Ištvan Pastor – István Pásztor, drugoplasirani je Zdravko Ponoš kandidat Grupe građana za ujedinjenu, pravednu i stabilnu Srbiju sa 1.915 glasova, a treći Miloš Jovanović, kandidat Koalicija za kraljevinu Srbiju – DSS sa 676 glasova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име