Na teritoriji opštini Bečej danas (29. novembar) se glasa za članove saveta u šest mesnih zajednica. Prema nezvaničnim podacima, u dve mesne zajednice do 13 sati je oko 15 odsto građana upisanih u birački spisak glasalo za svoje kandidate.

U pitanju su Mesna zajednica „Ing. Ivan Perišić“ u Bečeju i Mileševo. Inače, u MZ Mileševo, odnosno u mestima Mileševo i Drljan 749 žitelja ima pravo glasa i može da podrži neke od kandidata za članove saveta. Pitali smo žitelje Novog Sela na osnovu čega su odlučili da podrže kandidate, kao i šta je to što očekuju od novog saveta mesne zajednice. Rekli su nam da nisu zadovoljni radom saveta, neki da neće učestvovati na ovim izborima, a drugi su podržali svoje komšije. Izbori za članove mesnih zajednica raspisani su krajem oktobra.

Pravo glasa ima blizu 32.800 građana, kandidata je 190, a u novim savetima građana će predstavljati 83 člana. Izbori za mesne zajednice jedino se ovog puta ne realizuju u Radičeviću i Poljanici. Biračka mesta otvorena su do 20 sati, a birači na glasačka mesta treba da ponesu lična dokumenta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име