Dobra saradnju lokalne samouprave i bečejskog Doma zdravlja se nastavlja. Jedan projekat je u toku realizacije, a drugi čeka da bude realizovan.

-Veoma smo zadovoljni što je lokalna samouprava prepoznala našu potrebu da se izgradi deponija za medicinski otpad. Izuzetno je važno, zbog zaštite životne sredine i zdravlja svih koji se nalaze u blizini infektivnog otpada, da se otpad pravilno odloži do njegovog daljeg transportovanja i konačnog uništenja. Sve dok ne dobijemo potvrdu da je otpad uništen, mi snosimo odgovornost za otpad. Izgradnja deponije za infektivni otpad je prvi, ali izuzetno važan, korak u čitavom lancu odlaganja pomenutog otpada, rekla je predstavnicima medija direktorka Doma zdravlja Bečej dr Kosana Nešić.

U pomenutom objektu, koji se nalazi u dvorišti ove zdravstvene ustanove, biće i prostor za privremeni smeštaj lica koje je, eventualno, izdahnulo u Domu zdravlja, dok ne dođe pogrebna služba JP „Komunalac“ i prebaci ga u kapelu.

-Sredstva za ovu investicju vrednu 2 miliona dinara obezbedili smo iz Godišnjeg programa za zaštitu životne sredine i uz saglasnost resornog Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, dodao je predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević. Sada se okrećemo drugom prioritetu u uspešnoj saradnji, a to je izgradnja četiri garaže za sanitetska vozila. I ova investicija je vredna oko 2 miliona dinara, ali je izvor finansiranja ovog projekta iz tekućih sredstava opštinskog budžeta.

Kada je već reč o bečejskom Domu zdravlja, valja istaći da je novom vlasniku PIK Bečej, menadžmentu MK grupa, upućen zahtev da se njihova zgrada u kojoj je locirana Služba za rehabilitaciju, Bečejcima poznatija kao Jodna banja, ustupi ovdašnjoj zdravstvenoj ustanovi. Bečejci i žitelji okoline imaju privilegiju da više od jednog veka koriste blagodeti koje pruža ovdašnja Jodna banja. U lokalnoj samoupravi tvrde da su imali razgovor po ovom pitanju s novim vlasnikom PIK Bečej i očekuju da MK grupa prepozna značaj i pokaže društveno socijalnu odgovornost prema Bečejcima, te da će se u što skorije vreme postići dogovor na obostrano zadovoljstvo po ovom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име