Izložba „Autoportretisanje“ akademske slikarke iz Bečeja Tijane Grujić biće otvorena u petak 8. aprila u 20.30 sati u Klubu Narodnog pozorišta u Beogradu u Francuskoj 3. Događaj će džez i bluz repertoarom upotpuniti bečejski muzičari okupljeni oko sastava Fingerbeng.

Izloženo će biti 60 radova Tijane Grujić, koji će biti spojeni u mozaike, tako da će biti predstavljeno ukupno 20 eksponata.

-Uloga dvostruke lude, zabavljača.. Posebnog, usamljenog, zlostavljanog, neshvaćenog, koja može da se dodeli svakom posmatraču slike, pa da se poistoveti sa izrazima likova i da možda zagolica sebi maštu i uroni duboko u sebe. Da povrh svega pronađe svoju suštinu i životnu priču u haosu, gužvi, moru informacija, dodira i emocija koji su prikazani na deformisanim licima klovnova. Skraćenjem perspektive i igranjem boja i kombinovano kolažne tehnike, koristeći razne materijale za crtanje i apliciranje na platnu, kaže o svojoj postavci autorka, akademska slikarka Grujić.

Nije slučajno što se bečejski umetnici upravo u Klubu Narodnog pozorišta predstavljaju beogradskoj publici. Sve je počelo povratkom mlade glumice Jovane Radovanović u Bečej, i to zbog projekta „Čudesan svet Dunđerskih“. Bečejka koja je inače aktivna u prestonici, ljubiteljima pozorišne umetnosti poznata je sada po ulozi Lenke Dunđerski u predstavi „Od raja do beznjenice“ autora mr Zorana Subotičkog.

Radovanovića je art menadžerka beogradskog kluba, voljna da predstavi rad njenih sugrađana, u ovom posebnom slučaju njene nastavnice, zajedno sa bečejskom grupom.

Jovana Radovanović za portal MojBečej kratko komentariše predstojeći događaj – „mnogo toga krije Bečej“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име