Bojan Ćulum i Nemanja Vasin će, najverovatnije, biti starteri protiv Kanjižana | Foto: Vlastimir Jankov
Bojan Ćulum i Nemanja Vasin će, najverovatnije, biti starteri protiv Kanjižana | Foto: Vlastimir Jankov

Fudbaleri OFK Bečej 1918 su nezadrživi u prvenstvenoj trci vojvođanskih srpskoligaša. U devet utakmica isto toliko pobeda, što nema nijedan klub u brojnoj srpskoligaškoj porodici FSS. U sredu im predstoji uključenje u naše najmasovnije takmičenje – Kup FSS na teritoriji FSP Subotica.

-Mnogi se pitaju da li ćemo i na drugom frontu igrati maksimalno odgovorno. Odgovor je DA! Za nas je svaka utakmica bitna. I u pripremnom periodu smo ozbiljni shvatili svakog od devet rivala i zabeležili isto toliko pobeda. U prvenstvu takođe. Nema razloga da bilo šta menjamo. Istina, trener Jovica Lakić će najverovatnije ukazati priliku nekim igračima s manjom minutažom u prvenstvu, ali to ne umanjuje naše želje. Jer, svi igrači koji su na klupi imaju potreban kvalitet i to su dokazali ulazeći na prvenstvene utakmice. Sada će neki od njih biti starteri i pruža im se prilika da uvere trenera kolike su im trenutne mogućnosti. Uostalom, prvenstvo je dugo i iscrpljujuće, pa će biti prostora da svi igraju. Zato su kup utakmice preko nedelje „po meri“. Uostalom, mi branimo pobednički trofej kupa na teritoriji FSP Subotica i imamo obavezu da igramo što bolje kako bi ga ponovo osvojili, jasan je sportski direktor OFK Bečej 1918 Dejan Stanojev.

Ko će od dvojice golmana, Živkova i Milovanova, stati ispred gola Bečejaca | Foto: Vlastimir Jankov
Ko će od dvojice golmana, Živkova i Milovanova, stati ispred gola Bečejaca | Foto: Vlastimir Jankov

Iako je oficijelni spiker na subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Cementa (5:0) objavio da se u sredu, 18. oktobra, igra kup utakmica protiv vojvođanskog ligaša Potisja iz Kanjiže od 14 sati, došlo je do promene termina početka utakmice.

-Kanjižani su zamolili da utakmica počne u 15 sati, pošto im igrači rade i ne mogu mnogo ranije da napuste posao. Izašli smo im u susret. Znači, kup utakmica u sredu počinje u 15 sati, dodaje Dejan Stanojev.

Eto prilike da se zabeleži jubilarna deseta pobeda u zvaničnim utakmicama aktelne sezone. Potisje nije naivna ekipa i sigurno je da će težiti da pruži što jači otpor lideru srpskoligaša, a to najavljuje lepu i kvalitetnu utakmicu, koju vredi pogledati s tribina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име