Foto: Vode Vojvodine
Foto: Vode Vojvodine

U okviru redovnog održavanja, od marta ove godine, sprovode se aktivnosti na izmuljenju kanala HS DTD plovnim bagerima JVP „Vode Vojvodine“.

Dva plovna bagera trenutno rade na tim poslovima i to na kanalu Bečej-Bogojevo i Vrbas-Bezdan. Iz kanala će biti izvađeno oko 160.000 kubika mulja, a radovi će koštati blizu 60 miliona dinara. Po završetku ovih radova plovni bageri će raditi na spoju kanala Bečej-Bogojevo i reke Tise, kao i na Trianglu Prigrevice odakle bi trebalo da se izvadi još 100.000 kubika nanosa. Izmuljenje plovnim bagerima koštaće oko 100 miliona dinara.

Takođe, paralelno sa ovim aktivnostima, Planom redovnog održavanja kanalske mreže u 2017. godini predviđeno je i suvozemno izmuljenje kanala sa obale i to na nekoliko deonica.

 Na kanalu Vrbas-Bezdan trenutno se izmuljuje 11 kilometara kanala između Crvenke i Sivca. Na kanalu Jegrička izmuljuje se kompletan profil kanala u dužini od 10 kilometara, a do kraja godine biće izmuljena još jedna deonica Jegričke. Radovi na suvozemnom izmuljavanju koštaće oko 120 miliona dinara.

Sve ove aktivnosti izvode se radi poboljšanja funkcionalnosti kanalske mreže HS DTD kao višenamenskog sistema odvodnjavanje, navodnjavanje, plovidba, sportski ribolov, rekreacija. Na ovaj način biće omogućeno nesmetano korišćenje vode za sve korisnike, navode iz JVP Vode Vojvodine, ali i poboljšani uslovi kako za odvodnjavanje u vreme povećanih padavina, tako i za navodnjavanje u sušnom periodu.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име