Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Javna prodaja imovine OŠ „Šamu Mihalj“ u Bečeju odložena je na zahtev Državnog pravobranilaštva, a uz pristanak izvršnog poverioca, potvrdila je portalu Jasmina Trbović Stanković, javna izvršiteljka.

-Državno pravobranilaštvo je izjavilo da će izvršni dužnik osnovna škola dobrovoljno izmiriti dugovanje, uz pomoć sredstava Ministarstva prosvete Republike Srbije. Odlaganje je predloženo kako bi se sačekala procedura neophodna za realizaciju sredstava putem ministarstva prosvete i Uprave za trezor, navodi portalu MojBečej.rs javna izvršiteljka imenovana za područje Višeg suda u Zrenjaninu i Privrednog suda u Zrenjaninu.

Podsetimo, za 30. novembar bila je zakazana licitacija pokretnog materijala pomenute škole, a to bi značilo da bi klupe, kompjuteri, bele table, štampači i ostalo u vrednosti 2.823.000 išli „na doboš“.

Problem je nastao 2010. godine. Tadašnja direktorka Dora Poljak, inače učiteljica razredne nastave, razrešena je funcije direktora, a dobila je otkaz kao učiteljica. Otkaz je potpisala v. d. direktor Klara Kurin Barta, na osnovu sugestije pravne službe i odluke Školskog odbora. Otpuštena učiteljica je pokrenula sudski spor i 1. juna 2014. godine odlukom Apelacionog suda vraćena je na posao. Onda je presavila tabak i tražila odštetu za neisplaćene zarade u vremenu dok nije radila. Opštinski sud u Bečeju je 3. juna 2015. godine doneo presudu da je škola obavezna da joj isplati iznos od 2.140.000 dinara. Od tog momenta škola se nalazi u blokadi, što joj u velikoj meri otežava poslovanje.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име