U okviru javne rasprave o budžetu opštine Bečej za 2019. godinu danas je u Mesnoj zajednici Mileševo građanima rečeno da će lokalna samouprava pokušati da reši neke od najvećih problema u mestima Mileševo i Drljan.

Reč je o poboljšanju kvaliteta vode, kao i putevima Bečej – Bačka Topola i Mileševo – Srbobran. Jedan od velikih problema mesne zajednice koja broji dva naselja – Drljan i Mileševo, jeste divlja deponija, za koju je predsednik opštine Bečej, u toku razgovora rekao da opština trenutno nema mogućnosti da je sanira, budući da je velikih razmera.

Predsednik opštine rekao je da će, u saradnji sa Javnim preduzećem „Vodokanal“ u narednoj godini probati da se nađe rešenja za problem sa vodosnabdevanjem, dok će, kako je naveo, prema njegovim informacijama, saobraćajnice u nadležnosti Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ takođe biti uređeni.

Tošić je istakao da je opština u budžetu za narednu godinu udvostručila iznos (sad 20 miliona dinara) za krpljenje udarnih rupa i da će se to osetiti i na teritoriji Mesne zajednice Mileševo.

Glavna javna rasprava o nacrtu Odluke o budžetu za 2019. godinu biće održana u sredu 19. decembra u 9 sati u zgradi opštine. Meštani najudaljenije mesne zajednice mogli su prvi da čuju planove u vezi sa opštinskom kasom, kao i da, direktno, nadležnima ukažu na njihove potrebe koje treba da se finansiraju novcem iz lokalnog budžeta.

Kako bi proces kreiranja i raspolaganja budžetom opštine bio što bliži građanima, ove godine će predstavnici opštine Bečej obići i mesne zajednice, odnosno sva naselja na teritoriji opštine Bečej. Naime, o novcu u opštinskoj kasi za narednu godinu, pored Mileševa, razgovaraće se danas u 17 sati u Mesnoj zajednici Poljanice, a posle u 18.30 sati u Bačkom Petrovom Selu. Meštani Radičevića, planove opštine vezane za budžet u 2019. godini moći će da čuju,  kao i da daju komentare s tim u vezi, u četvrtak 20. decembra u 10 sati, a meštani Bačkog Gradišta istog dana u 13 sati.

Budžet opštine Bečej u narednoj godini trebalo bi da iznosi blizu dve milijarde dinara (1.977.886.000 dinara). Nacrt odluke o budžetu opštine Bečej za 2019. godinu može se videti na sajtu opštine.

Javna rasprava i razgovori sa meštanima svih naseljenih mesta u bečejskoj opštini deo su akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, koji realizuje Bečejsko udruženje mladih, u saradnji sa lokalnom samoupravom, kako bi se građani što direktnije uključili u kreiranje i raspodelu opštinskog novca i time, između ostalog, rešavali konkretne probleme koji utiču na kvalitet života.

 

Više u TV reportaži

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име