Javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu opštine Bečej za 2019. godinu zakazana je za sredu 19. decembar u 9 sati u zgradi opštine Bečej, objavljeno je danas na sajtu opštine.

Budžet opštine Bečej u narednoj godini trebalo bi da iznosi blizu dve milijarde dinara (1.977.886.000 dinara). Nacrt odluke o budžetu opštine Bečej za 2019. godinu može se videti na sajtu opštine.

Kako bi proces kreiranja i raspolaganja budžetom opštine bio što bliži građanima, ove godine će predstavnici opštine Bečej obići i mesne zajednice, odnosno sva naselja na teritoriji opštine Bečej. Naime, o novcu u opštinskoj kasi za narednu godinu razgovaraće se sutra (18. decembar), prvo u Mesnoj zajednici Mileševo, u 10.30 sati, potom u 17 sati u Mesnoj zajednici Poljanice, a posle u 18.30 sati u Bačkom Petrovom Selu. Meštani Radičevića, planove opštine vezane za budžet u 2019. godini moći će da čuju,  kao i da daju komentare s tim u vezi, u četvrtak 20. decembra u 10 sati, a meštani Bačkog Gradišta istog dana u 13 sati.

Podsetimo da je, sa namerom da u planiranje budžeta direktnije uključi građane najveće potiske opštine, Bečejsko udruženje mladih (BUM) i ove jeseni organizovalo akciju „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“. Javna rasprava o opštinskom budžetu uskoro će biti obavezna, budući da će to biti propisano i novim statutom opštine, što je takođe u procesu javne rasprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име