Završena je javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za 2018. godinu. Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je u skoro praznoj sali Skupštine opštine Bečej, sa zaposlenima u odeljenju za finansije, predstavio opštinsku kasu za narednu godinu koja prema nacrtu iznosi 1,4 milijardi dinara.

Iako javna rasprava nije obavezna, ali je itekako potrebna, budući da se opštinski budžet puni novcem građana, za nju nije bilo zainteresovanih. Jedino su novinari, predstavnici Bečejskog udruženja mladih i Opšteg udruženja preduzetnika Bečej bili jutros u sali i informisali se o najvažnijem dokumentu opštine Bečej. Treba dodati da je nacrt na sajtu opštine objavljen tek dan ranije.

Inicijativa Bečejskog udruženja mladih realizovana krajem oktobra, u kojoj su građani najveće potiske opštine imali mogućnost da glasaju za budžetske prioritete u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, ovim je finalizovana. Prema rečima predsednika opštine, od gotovo 20 izdvojenih predloga sa liste građanskih prioriteta najmanje je polovina realizovana u budžetu.

Predstavnici građana u lokalnoj skupštini, odbornici, budući da su svi do jednog, propustili da se na ovaj način danas informišu o opštinskom budžetu, svoj će amin dati najverovatnije 26. decembra kada će na dnevnom redu sednici biti budžet.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo monitoring usvajanja budžeta. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

Pogledajte TV prilog

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име