Širok izbor cveća na bečejskoj Prolećnoj cvetnoj pijaci | Foto: Vlastimir Jankov
Širok izbor cveća na bečejskoj Prolećnoj cvetnoj pijaci | Foto: Vlastimir Jankov

Prolećna cvetna pijaca u Bečeju održava se po 11. put. Organizator je i dalje Udruženje građana „Biber“ uz logističku podršku Turističke organizacije opštine Bečej.

Lane su debitovali na novom prostoru u Ulici Danila Kiša i uverili se da je i ta lokacija dobra, jer su sa jedne strane Autobuska stanica, a sa druge megamarket „Maksi“, pa je vrlo frekventno i prometno.

Muškatle i „hvatači snova“ jedno pored drugog | Foto: Vlastimir Jankov
Muškatle i „hvatači snova“ jedno pored drugog | Foto: Vlastimir Jankov

-Reprizirali smo na istom prostoru, jer je to bila želja izlagača. Izgleda malo skučeno, ali „kad gosti nisu besni, kuća nije teska“. Pošto su izlagači to tražili, verovatno je i prodaja bila po njihovoj meri. Imamo izlagača iz raznih delova Srbije, naravno najviše Vovodine. Kao što manifestacija kaže, najviše je cveća i to raznolikog. Muškatle su prepoznatljive za bečejsku prolećnu pijacu, ali ove godine ima i dosta zeleniša i vidu patuljastih stabala tujica, Zemunci su doneli rodendrone, zahvaljujući rasadniku „Stanojčić“ iz Vrnjačke banje imamo izuzetnu ponudu magnolija, pa rasada jagoda. U ponudi je i široka lepeza rukotvorina, od grnčarije iz Pirota, preko onih od vune, gipsa, drveta, saksija od starog crepa, proizvoda od teraco ploča iz Niša, ukrasne keramike iz Kragujevca, tekstila, ali i vina, meda, rakije, sušenog bilja iz Kragujevca, slanine i šunke od mangulice, do „hvatača snova“ iz Kovačice. Rečju, znatno je proširena ponuda, raportirala nam je u ime organizatora Jelena Ostojić.

Magnolije plene lepotom | Foto: Vlastimir Jankov
Magnolije plene lepotom | Foto: Vlastimir Jankov

Trodnevna manifestacija je okupila 73 izlagača. Povećana brojnost se obrazlaže dobrim terminom, jer se ne poklapa s drugim manifestacijama sličnog profila, a i vremeski uslovi su idealni. Sve se završava u sredu i mnogi izlagači su najavili smanjenje, ionako umanjenih, cena, pa vredi prošetati do centra Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име