Nakon testiranog znanja i veština uspešnim polaznicima obuka za povećanje zapošljivosti u okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade“.

Mladi sa teritorije opštine Bečej pohađali su, između ostalog, Zimsku školu informacionih tehnologija, koja se sastojali iz tri specifične višemesečne obuke, kao i Školu jezika sredine, srpskog i mađarskog, za koje svake godine vlada veliko interesovanje.

Obuke iz osnova knjigovodstva je nova aktivnost na tradicionalnom projektu koji realizuje Udruženje Tako kul u saradnji sa Bečejskim udruženjem mladih.

-Pohađala sam obuku iz knjigovodstva, jer mi je to važno zbog posla koji trenutno radim. Drago mi je da su lokalna udruženja omogućila mladima iz opštine Bečej nešto što će im mnogo značiti u budućnosti, rekla je Nataša Narevski.

Povodom završetka projekta i sumiranja rezultata, na uručenju sertifikata razgovaralo se o mogućnostima nastavka projekta i o tome za kakvim još obuka mladi u opštini Bečej imaju potrebu.

-Izuzetno mi je drago da smo i ovog puta radili sa mladima koji žele da ulože u svoja znanja, da ulože svoje slobodne vreme u nešto što će im se kasnije dugoročno isplatiti, rekla je Katarina Stojisavljević iz UG „Tako kul“.

Nadamo se da ćemo uspeti i naredne godine da organizujemo ovakve aktivnosti, čak i na naprednom nivou. Dobili smo dosta sugestija i verujem da ćemo u budućnosti organizovati i novi set radionica koje će povećati zapošljivost mladih, rekao je Aleksandar Đekić.

Sve obuke u okviru projekta su bile besplatne, većina je realizovana u učionicama Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju, dok su ovog puta radionice srpskog jezika održane u Domu kulture u Bačkom Petrovom Selu. Pored toga, posredstvom programa i specifičnih obuka kod poznatog poslodavca, 15 mladih se zaposlilo. Projekat „Jednaka šansa za sve mlade“ finansira Ministarstvo omladine i sporta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име