Povodom završetka projekta „Jednake šanse za sve mlade 2“ koji je realizovalo Udruženje građana Tako kul u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih (BUM), a finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, organizovana je svečana dodelu sertifikata za one mlade koji su uspešno završili obuke. Svečanost u velikoj sali opštine Bečej je upriličio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je čestitao mladima na zasluženim sertifikatima i poručio da su time što su učestovali, u ovom projektu uložili u svoje znanje.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević zahvalio se ministru Udovičiću na tome što podržava projekte koje realizuju opština Bečej i nevladine organizacije na teritoriji najveće potiske opštine.
Na svečanosti je dodeljeno 124 sertifikata za polaznike iz opštine Bečej, a ukupno je više od 200 mladih sa teritorija dve opštine, Bečej i Novi Bečej, učestvovalo na ovim obukama.
Aktivnosti na projektu bile su: škola informacionih tehnologija (kurs web dizajna i kurs grafičkog dizajna), škola jezika sredine (kurs mađarskog i kurs srpskog jezika), kao i obuke za povećanje zapošljivosti (Aktivno traženje posla, Komunikacija i javni nastup i obuka za pokretanje sopstvenog biznisa).

Karolina Gor iz Bačkog Petrovog Sela bila je polaznica škole srpskog jezika. Ova mlada ekonomistkinja ističe da je neophodno da usavrši srpski jezik jer aktivno traži posao u struci.

Polaznik obuke veb dizajna Mihalj Gutaši zadovoljan je naučenim, jer će novo znanje moći će i praktično da primeni.

Trideset i dva interaktivna časa u školi informacionih tehnologija bilo je dovoljno da se stekne osnova, a sedamnaestogodišnju Radmilu Marković slične teme očekuju i u okviru nastave u gimnaziji.

Milica Slavnić kaže da je važno da mlade osobe poput nje savladaju tehnike komunikacije i usavrše javni nastup, jer će jedino tako sagovornici, publika, zaista razumeti ono šta smo želeli da kažemo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име