Na dnevnom redu 40. sednice Skupštine opštine Bečej, održane 21. avgusta bile su dve tačke, među kojima Odluka o pravu na naknadu ukupnih troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač opština Bečej.

Na ovaj način lokalna samouprava formalizuje najavu da će vrtić biti besplatan za svu decu. Za sada je predviđeno dodatnih 8 miliona dinara, što će biti dovoljno do kraja decembra.

Sednici lokalnog parlamenta je danas prisustvovao jedva dovoljan broj odbornika. Naime, prema Poslovniku opštine Bečej potrebno je minimu 19 prisutnih, odnosno više od polovine od 36 koliko ih ukupno ima. Danas ih je bilo 20. Predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš kaže da nije običaj da lokalni parlament zaseda tokom avgusta, ali da je današnja sednica, zbog odluke o besplatno vrtiću, bila važna i tim povodom uputio kritike na račun onih koji nisu došli.

-Nemamo običaj da se sastajemo tokom avgusta, osim povodom 1. avgusta, Dana opštine. Videli ste šta je na dnevnom redu, a to je odluka o vrtiću. Moram da izrazim takoreći kritiku prema odbornicima što se tiče kvoruma. Svaka sednica je važna, a od preke je važnosti kad se ovako odlučuje o deci. Moram da kažem da je zadatak odbornika da prisustvuje svakoj sednici, a ne da imamo ovako kvorum „na centimetar“. Očekujem od svih odbornika, i o onima iz Saveza vojvođanskih Mađara, i od drugih koji su neposredno izabrani od građana, da redovno prisustvuju sednicama, rekao je predsednik Skupštine opštine Bečej.

Odbornici su danas predsedniku opštine Bečej Vuku Radojeviću dali pozitivno mišljenje za vršenje više funkcija.

Radojević, prema mišljenju Skupštine opštine Bečej, istovremeno može da vrši funkciju predsednika opštine Bečej i funkciju člana Upravnog odbora Fonda za nauku Republike Srbije. Mišljenje se, inače, daje radi pribavljanja saglasnosti od Agencije za sprečavanje korupcije za istovremeno vršenje navedenih javnih funkcija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име