Kisebb a jövő évi költségvetés a mostaninál, de 2018 végére több pénz kerül majd a közös kasszába, mint amennyi az idén volt – jelentette ki az óbecsei képviselő-testület gyűlésen keddi Dragan Tošić polgármester, akinek az elmondása szerint Óbecsének jövőre is számos olyan projektje lesz, amelyeknek a pályázati támogatásával a költségvetés készítésekor még nem számolhattak.

A már sikerrel járt tervek között szerepel egy 100 ezer eurós, kishajó-kikötő megépítésére irányuló IPA-projekt, és egy 200 ezer eurós IPA-pályázat is, amelynek a keretében roma-foglalkoztatási program valósulhat meg.

Óbecse község 2018. évi költségvetése 1.437.658.000 dinárt tesz ki, ebből a saját jövedelem 975.482.000 dinár, a költségvetési felhasználók más forrásból származó bevételeit 32.322.000 dinárban határozták meg, az egyéb hatalmi szintekről származó bevételek 194.854.000 dinárra rúgnak, az átvitt eszközökből pedig 235.000.000 dinár szerepel a táblázatban.

A tavalyihoz viszonyítva a legnagyobb csökkenés az állami tulajdonú mezőgazdasági földek bérbeadásából származó jövedelem esetében van – a polgármester szerint azért, mert a visszaszármaztatások miatt kénytelenek voltak szűken számolni a lehetséges földbérleti bevételekkel.

A képviselők elfogadták a jövő évi káderügyi tervet is, amelyből kiderül, hogy a költségvetésből 149 állandó alkalmazott bérét fizeti az önkormányzat és 46 olyan személyét, akik határozott idejű szerződéssel dolgoznak.

A közös kasszából kapja a fizetését az óvoda 99 határozatlan és 20 határozott idejű szerződéssel dolgozó munkatársa is.

Több egyéb napirendi pont mellett a képviselők megszavazták a Tiszamente Óbecse Kommunális Szolgáltató kft. 2018. évi ügyviteli programját is.

 

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име