Terapeutska zajednica „Zemlja živih“ deli iskustva svojih članova i sa učenicima bečejskih srednjih škola. Posle učenika Gimnazije Bečej koje su posetili u maju, početkom juna su njihove potresne ispovesti mogli da čuju i učenici Tehničke škole Bečej.

Narkotici jesu i dalje dominantni, ali ima i novih vidova zavisnosti, što znači da se lepeza, nažalost, širi i da društvo, uključujući i obrazovni sistem, treba da reaguju blagovremeno i na pravi način kako bi se život pojedinca, a uz to i bliže okoline, sačuvao.

Sa mladima treba mnogo razgovarati o svim oblicima zavisnosti jer kvalitet njihovih života naročito u doba adolescenije može biti veoma ugrožen. Poseta članova „Zemlje živih“ jeste jedan od značajnih oblika prevencije, jer mladi ozbiljnije shvataju probleme koje narkomanija i drugi oblici zavisnosti nose sa sobom kada vide i čuju lične primere, neposredno, ocenjuju pedagozi.

Učenici srednjoškolskog uzrasta kažu da se neretko susreću sa narkoticima i da je važno da se javno govori o njihovoj zloupotrebi i štetnosti za njihovo zdravlje, socijalizaciju i kvalitet života.

 

Više u TV reportaži

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

  1. Ау што сте „едуцирани“ јако брзо заборављате Српски језик.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име