Foto: Arpad Šipoš
Foto: Arpad Šipoš

Novo igranje predstave Dramskog studija mladih „Razredni neprijatelj“ je na program Gradskog pozorišta Bečej u petak, 23. aprila od 19 časova. Režija pripada Igoru Pavloviću, a igraju: Teodora Zdravković, Vanja Bojović, Stasja Štrbački, Katarina Milić, Katarina Jakić, Gordana Adamov, Andrija Dimitrov, Boris Dimitrijević i Dimitrije Tucakov

Ulaznica košta 200 dinara, broj mesta je ograniče, a predstava se izvodi kamerno.

Predstava „Razredni neprijatelj“ je rađena po poznatom dramskom tekstu britanskog pisca Najdžela Vilijamsa.

O predstavi:

Ovaj komad, često izvođen u omladinskim pozorištima širom planete, govori o nasilju među maloletnicima, ali pre svega o odnosu društva prema mladima.

Glas ovih napuštenih i zapuštenih mladih ljudi, gotovo zaboravljenih od svih – pre svega od roditelja, a onda i institucija i samog sistema – može da se čuje jedino kroz sočan i eksplicitan jezik buke i besa. A iza agresije i nasilja krije se vapaj ranjenih duša, po rođenju predodređenih za nesreću, kao skriveni poziv u pomoć onih koji su prepušteni sami sebi, zaboravljeni u najgoroj učionici najgore škole – u najgorem vremenu.

Ovaj izvanredni pozorišni komad o nasilju u društvu – ali i o nasilju društva – aktuelniji je nego ikad, s obzirom na to da smo okruženi agresivnim i nasilnim ponašanjem sa svih strana: u školi, na poslu, na ulici, na stadionima, na televiziji, pa čak i u parlamentu. Osam srednjoškolaca pokazaće nam ima li izlaza iz tog začaranog kruga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име