Članice Karate kluba „Bačko Petrovo Selo” Snežana Damjanović, Nevena Kosanović i Jovana Borđoški, osvojile su bronzanu medalju u borbama ekipno na svetskom prvenstvu za seniore u šotokan karateu, dok su Nevena Kosanović i Jovana Borđoški u pojedinačnim kategorijama takođe osvojile treće mesto u katama. Svoje utiske sa minulog takmičenja za portal MojBečej.rs otkrila nam je petnaestogodišnja Jovana Borđoški.

Pitali smo je kakvi su prvi utisci i kako su tekle pripreme za ovo veliko nadmetanje. Kako nam je rekla ova trofejna karatistkinja veoma je srećna postignutim. Pripreme, proteklih mesec dana, bile su naporne, ali se, prema rezultatima sudeći, trud isplatio, pa je Borđoški svojoj kolekciju sa prošlogodišnjeg nastupa u Poljskoj, gde je takođe osvojila bronzano odličje u borbama, pojedinačno, sada dodala treće mesto ekipno u borbama i katama pojedinačno. Interesovalo nas je kakva je atmosfera u timu, s obzirom na to da se osim pojedinačnih kategorija, takmiči i u ekipnim.

– Atmosfera u timu je odlična. Poznajemo se godinama, a već šest godina zajedno se takmičimo u katama, kazala je Jovana Borđoški. Evocirali smo uspomene od prvih dana u kimonu, o tome kako je iz jednog kluba prešla u drugi, a objasnila nam je i kakvi su uslovi za treniranje u Bačkom Petrovom Selu. Kako smo saznali, devojke treniraju u hladnim prostorijama, neophodna su im i ogledala, kako bi mogle i same da prate svoj rad, a ne samo da ih trener ispravlja. To bi, sigurno, donele i veće rezultate. Mlada karatistkinja nam je kazala i odakle ljubav prema karateu. – Počela sam da treniram sa pet godina. Od malena sam tragala za takvim sportom gde mogu da utrošim svu energiju. Nisam pogrešila, objasnila je. Pitali smo je kako okolina reaguje na to što se bavi ovim sportom, a ne nekim, za mnoge, ženstvenijim.

– Neretko mi poznanici kažu da delujem kao da se bavim sportom koji više dolikuje devojkama, kako kažu, navodi Jovana Borđoški. Za kraj razgovora, ova uspešna učenica Ekonomsko-trgovinske škole Bečej, poslala je poruku mladima koji imaju afinitete prema sportu, uopšte.

– Bavite se sportom zbog svog zdravlja. Karate je divan sport, gde možeš da upoznaš prijatelje za ceo život, zaključila naša sagovornica.

Jelena Mitrović, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име