Sredina avgusta  Bačkom Gradištu, već deset godina unazad, rezervisana je za jednu od najmasovnijih tradicionalnih aktivnosti Bečejskog udruženja mladih. Tako će se i ove godine, u subotu 17. avgusta, održati jubilarna 10. Vojvođanska olimpijada starih sportova na stadionu FK „Vojvodina“.

Tim povodom, danas u centru Bečeja članovi BUM-a su na jedinstven način, takozvanim „Freeze performansom“, pozvali meštane da posete manifestaciju i formiraju ekipe.

Učesnici će i ove godine imati priliku da se oprobaju u ukupno 17 zaboravljenih disciplina  u kojima su se nekada u dokolici odmeravali paori i zabavljali pastiri čuvajući stada. Danas te sportske discipline poput ringlanja, štulanja, kandžijanja, borbe časti ili dragača nemaju ozbiljan takmičarski karakter, kažu organizatori, ali garantuju sjajnu zabavu kako učesnicima, tako i navijačima.

RASPORED MANIFESTACIJE:

15:00 SVEČANO OTVARANJE OLIMPIJADE
15:15 VIŠEBOJ U DISCIPLINAMA
19:00 PROGLAŠENJE POBEDNIKA

PRIJAVE EKIPA ZA OLIMPIJADU:
Učešće na Olimpijadi je besplatno, a petočlane ekipe mogu se prijviti putem e-maila: office@bum-becej.org, putem facebook stranice Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova ili na broj telefona 063/544-321.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име