Lovcima kiša ne smeta, jer oni svoje aktivnosti obavljaju bez obzira na vremenske uslove. Ali, da li kiša, koja je najavljena za subotu i nedelju, smetati brojnim gostima na njihovoj tradicionalnoj, desetoj po redu, manifestaciji „Dani Lovačkog udruženja Bečej“, ostaje da se vidi.

-Nadamo se da najavljena kiša neće biti većeg inteziteta i da ćemo u potpunosti realizovati našu jubilarnu manifestaciju, optimista je predsednik Lovačkog udruženja Bečej Tamaš Lastovič.

Centralna događanja u okviru dvodnevnog programa održaće se u okruženju Lovačkog doma u Donjem parku tokom 26. septembra, a za sutradan je ostavljeno samo takmičenje pucača na strelištu u Bačkom Petrovom Selu s početkom od 9 sati. A kada su subotnje programske aktivnosti u pitanju, onda je, svakako, najatraktivnije kulinarsko takmičenje „Zlatni kotlić“.

Potpaljivanje vatre ispod tridesetak kotlića u kojima će se krčkati lovački gulaš zakazano je za 13 sati, a proglaženje pobednika očekuje se oko 17 sati.

-Program počinje u 9.30 sati revijom pasa, a sat vremena kasnije počinju aktivnosti za decu. Za sugrađane kuvamo lovački gulaš i od 13 sati ćemo ga prodavati po promotivnoj ceni od 350 dinara za porciju. U tom periodu ćemo prodavati i tombolu, čije je izvlačenje predviđeno u 16 sati, kako bismo ispunili vreme do proglašenja pobednika u kulinarstvu, zaključuje Tamaš Lastovič.

Valja naglasiti da su bečejski lovci lane obeleželi 110 godina organizovanog lovstva u Bečeju, a sada 10 godina od organizovanja atraktivne manifestacije, koja, po pravilu, okuplja znatan broj Bečejaca, ali i ljubitelja lovstva i dobrog zalogaja iz okoline.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име