Sa jednog od ranijih Dečijih interkulturalnih kampova u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Sa jednog od ranijih Dečijih interkulturalnih kampova u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Dečiji interkulturalni kamp je, zahvaljujući entuzijazmu aktivista LPA tima za decu i Društva prijatelja dece opštine Bečej, stigao do prvog jubileja. U subotu i nedelju u Izviđačkom centru kraj Radarske stanice održaće se deseti kamp imena „Pruži mi ruku – budi mi drug!“.

Reč je o manifestaciji koja se održava u partnerstvu s lokalnom samoupravom, a učesnici kampa su deca koja žive u teškim ekonomskim i socijalnim uslovima.

-Ovoj akciji sadržajnog programa mnoga deca se raduju, a akcenat će biti na druženju i edukaciji iz više oblasti. Četrdesetak dece će kroz dvodnevni program imati jedno od retkih druženje s vršnjacima i vaspitačima, među kojima su izviđači, eko tim, srednjoškolski tim kosmopolita… saznali smo od koordinatorke kampa Izabele Šormaz.

U subotu, 9. septembra, po podne od 15 do 18.30 sati biće Otvoreni dan kampa, kad će sugrađani i predstavnici medija imati priliku da se upoznaju s nekoliko aktivnosti, poput mini marketa, staza dečije radosti, obojmo detinjstvo… Dodajmo da ovdašnja knjižara Prizma 93 od prvog dana prati rad kampa i donira svim polaznicima kampa skromne poklone sa školskim priborom.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име