Sa poslednjeg treninga pred odlazak u Kraljevo | Foto: Vlastimir Jankov
Sa poslednjeg treninga pred odlazak u Kraljevo | Foto: Vlastimir Jankov

Juniori Odbojkaškog kluba Bečej otputovali su jutros za Kraljevo, gde ih danas i sutra očekuje učešće na Državnom prvenstvu.

Mladi Bečejci su u grupi sa domaćinom Ribnicom i Spartakom iz Ljiga. U drugoj grupi igraju Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, Radnički iz Kragujevca i Užice. Treću grupu čine Partizan iz Beograda, VGSK iz Velikog Gradišta i Mladost iz Niša. U poslednjoj grupi su Crvena zvezda iz Beograda, Mladost iz Vranja i Sombor.

Posle današnjih i sutrašnjih utakmica, pobednici grupa nastavljaju takmičenje u polufinalu, a oostali igraju utakmice za konačan plasman.

Novi kormilar tiskog odbojkaškog broda Slobodan Buca Galešev | Foto: Vlastimir Jankov
Novi kormilar tiskog odbojkaškog broda Slobodan Buca Galešev | Foto: Vlastimir Jankov

-Danas u 17 sati sastajemo se sa domaćinom Ribnicom, a sutra u 9 sati igramo protiv Spartaka iz Ljiga. Ne želim da ovo bude alibi izjava, ali valja primetiti da su oba kluba centri regiona i samim tim imaju uvid u znatno veći igrački fond i mogućnost njihovog angažovanja. Ne znam tačno s kojim uzrastom ostali dolaze, ali predpostavljam da smo mi jedna od najmlađih ekipa, što može da bude hendikep, rekao nam je pred polazak za Kraljevo trener Nikola Džigurski.

Da je ova poslednja konstatacija tačna, potvrđuje činjenica da Bečejci igraju juniorsko prvenstvo sa samo dvojicom juniora, Ognjenom Kokovićem i Milošem Radovanovim, preostali deo tima čine sedmorica kadeta, Marinko Vojnović, Dušan Gajičić, Milivoj Građin, Vlastimir Lukić, blizanci, Stefan i Filip, Mitrović i Đorđe Rakić, odnosno trojica pionira, Aleksa Marošanović, Nikola Radovanov i Miloš Rakić.

Adut mladića sa Tise je novi trener Slobodan Buca Galešev. Stigao je u klub neposredno po završetku seniorskog prvenstva Prve B lige, u kojoj su Bečejci kao debitanti obezbedili opstanak, pa je sada sve usmereno na aktuelno takmičenje. Igrači priznaju da su za mesec dana, koliko rade s novim „šefom“, dosta toga naučili i ako samo deo uspeju da primene na terenu…

-Klub ima ogromno bogatstvo u igračkom potencijalu, jer se radi o bečejskoj deci. To je presudilo kad sam prihvatio ponudu da se preselim kraj Tise, jer će svi biti u mogućnosti da se posvete radu. Od njihove posvećenosti odbojci zavisi koliko će napredovati. Imam osećaj da su beležili bolje rezultate od tehničke obučenosti, pa je to dobar znak da uz rad ima prostora za napredak. Predpostavljam da smo jedna od najmlađih ekipa, a to znači s najmanje iskustva. Novosađani su favoriti za osvajanje titule, a nama ostaje da se borimo za svaki poen. Prvenstvo se razigrava do borbe za 11. mesto i valja se boriti, rekao nam je na poslednjem treningu u „hramu sportova“ Slobodan Buca Galešev.

Valja naglasiti da je Bečej obezbedio pravo igranja na državnom prvenstvu i u kadetskoj konkurenciji, ali su u klubu odlučili da to bude samo juniorsko, kako bi i dvojica juniora mogla da igraju. Znajući da gro juniorskog sastava čine kadeti, bio bi prevelik treret da u kratkom vremenskom intervalu igraju dva teška takmičenja.

Stručni tim juniora Bečeja u Kraljevu Nikola Džigurski i Slobodan Galešev | Foto: Vlastimir Jankov
Stručni tim juniora Bečeja u Kraljevu Nikola Džigurski i Slobodan Galešev | Foto: Vlastimir Jankov

Veoma je važno istaći korektan dogovor sportskih klubova učesnika iz naše pokrajine, Vojvodine, Bečeja i Sombora, da putuju jednim autobusom, kao bi smanjili troškove, uz napomenu da Novosađani snose polovinu, a preostala dva kluba po četvrtinu. Potez po meri u vreme današnje besparice u sportu, pogotovo kad su mlađe kategorije u pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име