Ljubitelji poezije i lepe reči, imali su priliku da u utorak 15. novembra u galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju, prisustvuju predstavljanju nove, treće zbirke pesama Anice Garić, poatese iz Srpske Crnje. Anica Garić je novobečejskoj publici predstavila svoju knjigu „Kada se oko boji vrane“, recitujući pesme onako kako to samo autor ume, strasno i uverljivo.

Direktorka Narodne biblioteke opštine Novi Bečej, Agneš Đukičin, ocenila je poeziju Anice Garić kao izuzetnu, neobičnu i veoma emotivnu, sigurna da je publika u Narodnoj biblioteci uživala: „Videli smo zbog čega se „oko boji vrane“ i sve ono po čemu je ova dama izuzetna. Anica osvaja svojim obrazovanjem, kao i svojoj izuzetnom emotivnošću. Neobična je jer nije posesivna, govori o ljubavi, ali na jedan drugačiji način nego što smo obično navikli da slušamo poeziju. Anica je, pre svega, hrabra žena.“

Anica Garić za svoju zbirku pesama „Kada se oko boji vrane“ kaže da je, kao i prethodne dve, veoma lična i emotivna, a govori o pravim vrednostima koje bi svako od nas trebalo da ima, pre svega, u ljubavi. Za sebe kaže da uvek veruje u umetnost i u ljubav.
Zbirka pesama „Kada se oko boji vrane“ u izdanju je Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa. Pesnikinja je veoma zadovoljna saradnjom sa ovom izdavačkom kućom: „Jednom prilikom sam čak i rekla Radovanu Vlahoviću i Senki, njegovoj ćerki, i uopšte mislim na kompletnu porodicu, koja i vodi Banatski kulturni centar, da je zadovoljstvo ovog mog posla, pisanja, pre svega, u susretanju sa takvim ljudima, jer to je ono što vas posle čini bogatijim. Sve ovo dođe i prođe, ali sam jako srećna što sam imala priliku da ih upoznam i da sa njima sarađujem, a nadam se da će ta saradnja trajati i ubuduće.“

Anica Garić, pored pisanja pesama, radi kao upravnica Narodne biblioteke u Srpskoj Crnji i, kako kaže, uživa u svom poslu.

 

Danilo Gurjanov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име