Jedna od izjednačenih trka bečejske kajakaške fešte | Foto: Vlastimir Jankov
Jedna od izjednačenih trka bečejske kajakaške fešte | Foto: Vlastimir Jankov

Kajakaška ikebana na Tisi kraj Bečeja kakva se samo poželeti može. To bi u najkraćem moglo da se kaže za dešavanje ispred doma Kajak kanu kluba Bečej, koji je bio domaćin dva takmičenja u jednom danu, poslednjeg četvrtog kola Mini kajak i pionirske lige Srbije i tradicionalne Regate „Trofej Bečeja 2018.“

U Mini kajak ligi za devojčice i dečake od 2005. do 2008. godišta održano je, umesto 28, ukupno 26 trka. Najviše razloga za radost imali su mladi takmičari Dunava iz Bezdana, koji su sakupili  307 bodova i to im je bilo dovoljno da na kraju osvoje šampuionski pehar sa ukupno 1.085 bodova.

Drugo mesto u četvrtom kolu na Tisi osvojila je ekipa BSK-a iz Borče sa 289,5 bodova, ali joj je to omogućilo osvajanje ukupno trećeg mesta sa 888,5 bodova. Zorke iz Šapca je u Bečeju osvojila 260,5 bodova, što joj je bilo dovoljno da sezonu završi na drugom mestu sa ukupno 928 bodova. Mladi Bečejci su u 4. kolu osvojili šesto mesto sa osvojenih 185 bodova. Isti plasman ostvarili su i na kraju takmičenja Mini kajak lige Srbije sa ukupno 583 boda.

U pionirskoj ligi poredak na Tisi kraj Bečeja bio je Tarket 78, Zorka iz Šapca 57,5, Dunav iz Bezdana 54 boda… To je omogućilo Tarketu da sa ukupno 258 bodova osvoji šampionski pehar, a Zorka i Dunav su podelili drugo mesto, jer su obe ekipe sakupile ukupno po 201 bod.  Bečejci su u pionirskoj konkurenciji na svojoj stazi osvojili sedmo mesto sa 23 boda. Isti plasman ostvarili su i u ukupnom poretku sa 62 boda.

Najveća gužva bila je oko sudijskog stola | Foto: Vlastimir Jankov
Najveća gužva bila je oko sudijskog stola | Foto: Vlastimir Jankov

Najviše razloga za radost u konkurenciji 14 klubova regate „Trofej Bečej 2018.“ imali su takmičari domaćina Bečeja, koji su sakupili 144 boda, drugo mesto osvojila je ekipa Tisin cvet iz Sente sa 91,5 bodom, a treći je bio Tarket iz Bačke Palanke sa 40 bodova. Organizator je predvideo 20 trka dužine 500 metara, a održano je 18 i po tri najuspšenija takmičara u svakoj trci nagrađeni su medaljama. Najviše razloga za radost imala su bečejska braća  Stojkov, jer su obogatili porodičnu riznicu sa osam novih zlatnih medalja, Miloš je osvojio pet i Luka tri.

Ulazak u kajak mora biti oprezan, a onda... | Foto: Vlastimir Jankov
Ulazak u kajak mora biti oprezan, a onda… | Foto: Vlastimir Jankov

Evo i pobednika u svim trkama:

Pionirska kategorija: K-1: Katalin Gere (Tisin cvet iz Sente) i Nemanja Grčić (Bečej). Kadetska konkurencija: Anja Damjanović (Tarket iz Bačke Palanke), Aleksandar Hadnađev (Bečej). K-2: Anja Damjanović i Jovana Mladenović (Tarket), Marko Mišković i Miloš Stojkov (Bečej). K-4: Anja Damjanović, Jovana Mladenović, Nikolina Margić i Nevena Plavšić (Tarket), odnosno Ljubomir Grčić, Marko Mišković, Aleksandar Hadnađev i Miloš Stojkov (Bečej). Juniorski uzrast: K-1: Rina Siveri (Tisin cvet), Miloš Stojkov (Bečej). K-2: Klara Mezei i Biljana Vukov (Begej iz Zrenjanina), Miloš Stojkov i Lazar Reljić (Bečej). K-4: Lazar Reljić, Miodrag Ikodinović, Miloš Stojkov i Aleksandar Hadnađev (Bečej). Seniorska konkurencija: Zorana Dolovac (Marina iz Progara) i Luka Stojkov (Bečej). K-2: Zorana Dolovac i Dragana Kostić (Marina), Luka Stojkov i Lazar Reljić (Bečej). K-4: Luka Stojkov, Lazar Reljić, Ljubomir Grčić i Marko Mišković (Bečej).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име