Sa lanjske regate na Tisi kraj Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov
Sa lanjske regate na Tisi kraj Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov

Kajak kanu klub Bečej je u subotu od 9 sati domaćin tradicionalne manifestacije „Trofej Bečej 2018.“ i očekuje se da će to biti prava kajakaška fešta kraj Tise.

Istog dana će se održati poslednje četvrto kolo Mini kajak i pionirske lige Srbije i Regata na panonskoj „princezi“ kraj naše najveće potiske varoši za sve uzrasne kategorije.

-Očekujemo oko 300 takmičara iz, gotovo, svih klubova koji upražnjavaju kajak na mirnim vodama. Već smo se dokazali kao gostoljubivi domaćini i svi rado dolaze na naše parče Tise. Obezbedili smo po tri medalje za prvoplasirane u svim trkama i tri pehara za prvoplasirane ekipe u ukupnom plasmanu, saznali smo u ime organizatra Kajak kanu kluba Bečej Anđelka Miškovića.

Takmičari odlučujućeg kola Mini kajak i pionirske lige Srbije veslaće na distanci od 200, 500 i 1.000 metara, a Regata se održava na 500 metara u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji i to u jednosedu, dvosedu i četvercu.

Ne plaše se Bečejci za kvantitet, ali će kvalitet biti delimično desetkovan, jer se u isto vreme održava Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u Klužu, pa će izvestan broj talentovanih devojaka i mladića opravdano izostati.

Uz neophodan takmičarski rivalitet na vodenoj stazi, organizator se raduje i međusobnom druženju kajakaša sa svih strana i svih uzrasta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име