Kajakaši Bečeja sa trenerom i članovima rukovodstva | Foto: Vlastimir Jankov
Kajakaši Bečeja sa trenerom i članovima rukovodstva | Foto: Vlastimir Jankov

Kajak kanu klub Bečej nije masovan kao mnogi drugi klubovi u gradu, ali ima dugu tradiciju i iz ovog kluba su svojevremeno iznikli mnogi vrsni kajakaši, osvajači medalja sa najvećih svetskih takmičenja, poput dva Marka, Novakovića i Tomićevića, Dejana Terzića ili mlade Biljane Relić.

Zadovoljstvu u klubu je što su se dvojica od njih vratila. Marko Tomićević kao takmičar, a Dejan Terzić je po završetku takmičarske karijere započeo trenersku u matičnom klubu.

-Imajući sve okolnosti u kojima se radi i takmiči, izuzetno smo zadovoljni sezonom iza nas. Nismo masovan klub kao oni koji su na čelo srpskog kajaka, ali osvojili smo značajan broj pehara i medalja. Trojica mladića, Ljubomir Grčić, Miloš Stojkov i Aleksandar Hadnađev su učestvovali na regati „Olimpijske nade“ u poljskom gradu Poznanju, stekli zavidno iskustvo, a mladi Miloš Stojkov se vratio i sa bronzanom medaljom u K-2 na 200 metara sa Đorđem Antonijevićem iz Borče, započeo je sumiranje minule sezone agilni član klupskog rukovostva dr Anđelko Mišković.

Uz roštilj se bolje dogovara | Foto: Vlastimir Jankov
Uz roštilj se bolje dogovara | Foto: Vlastimir Jankov

Kako su pripreme za novu sezonu počele prvog oktobarskog dana, od istog sagovornika smo čuli da se mnogo očekuje od Luke Stojkova, koji će uz Marka Tomićevića sazrevati, i šta je klupsko rukovodstvo uradili na poboljšanju uslova za rad u novoj sezoni.

-Vrlo je bitno da smo nabavili prateći čamac sa motorom i sada deca vežbaju uz neposredno prisustvo trenera. Rešili smo i papirologiju oko vlasništva kluba, pa sada možemo da apliciramo projektima za određene investicije. Pristupićemo rekonstrukciji klupske zgrade uz Tisu, gde ćemo dograditi sprat, čime ćemo dobiti prostor za teretanu i vežbanje u zimskom periodu, popravili smo tri stara ergometra i dobili iz Kajakaškog saveza Srbije jedan novi, pa će moći bolje da se vežba „na suvom“. Lane smo kupili pet čamaca za više kategorije takmičara, a sada po dva mini kajaka i mini kanua, kako bismo uveli i školu kanua. Očekujemo donaciju jednog kanua za odrasle i jednog kajaka dvoseda. Rečju, tehnički smo se znatno opremili, a planiramo i da uredimo hangar za čamce. Sada nam predstoji akcija na omasovljenju, pa pozivamo svu decu da dođu i oprobaju se u kajaku. A ko jedanput sedne u kajak, bezrezervno ga zavoli, konstatuje dr Anđelko Mišković.

Pljeske prijaju i po vetrovitom vremenu | Foto: Vlastimir Jankov
Pljeske prijaju i po vetrovitom vremenu | Foto: Vlastimir Jankov

Trener najmlađih Vladimir Živanović Bata ističe da je osnovni zadatak da se omasovovi broj takmičara u mini kajaku, jer sa devetoro u sezoni iza nas nisu mogli da se osvajaju poeni u ekipnoj konkurenciji.

-Lepo je raditi sa decom, pogotovo kada imamo pojedinaca koji su se okitili titulama državnih prvaka ili epitetom vicešampiona. Verujem da će se priključiti još jedno sedam – osam dece i to će onda biti pravi tim da opet igramo značajnu ulogu u mini kajaku, optimista je Vladimir Živanović.

One koji su prošli školu kajaka preuzima Dejan Terzić i takmičarski ih vodi, shodno uzrastu, na brojnim regatama i prvenstvima Vojvodine i Srbije. S jedne strane nije dobro što ne može da se podiči masovnošću, a s druge je to prednost, jer može da se posveti pažnja svakom takmičaru u dovoljnoj meri. Dobra strana je što se u matični klub vratio Marko Tomićević, koji kada nema reprezentativne obaveze radi na Tisi u društvu ostalih, a to je od velikog značaja za njegove mlađe klupske saborce.

-Iza nas je izuzetna klupska sezona, pa je razumljivo što planiramo još uspešniju. Upravo iz tog razloga smo krenuli vrlo ozbiljno od samog početka priprema. Iako je reč o mladim takmičarima, ponašaju se vrlo profesionalno prema obavezama. To je ono na šta baziram optimizam. Uz Marka Tomićevića, jedini senior Luka Stojkov beleži zapažene rezultate i skrenuo je pažnju na sebe, pa sada od njegovog daljeg rada zavisi hoće li ga selektor uvrstiti u mladu reprezentaciju. Njegov mlađi brat Miloš Stojkov se vratio sa regate „Olimpijske nade“ sa bronzanom medaljom u K-2 na 200 metara, a u jakoj konkurenciji dragoceno iskustvo stekli su i Ljubomir Grčić i Aleksandar Hadnađev.  Sva trojica su izuzetan potencijal i sa njima se radi po posebnom programu, ne bi li u što skorije vreme potvrdili kvalitet. Pored dva seniora, imamo pet juniora, devet kadeta i troje pionira, raportira trener Dejan Terzić.

Miloš Stojkov je sezonu iza nas oplemenio brozom sa nezvaničnog Svetskog prvenstva u kadetskoj konkurenciji | Foto: Vlastimir Jankov
Miloš Stojkov je sezonu iza nas oplemenio brozom sa nezvaničnog Svetskog prvenstva u kadetskoj konkurenciji | Foto: Vlastimir Jankov

Sva trojica talentovanih kadeta istakli su zadovoljstvo urađenim u sezoni iza nas, kao i to da se na tome neće zaustavititi. Naprotiv. Uz vredan rad s trenerom Dejanom Terzićem i savete Marka Tomićevića pokušaće da u sezoni koja predstoji potvrde kvalitet osvajanjem još više medalja.

U Kajak kanu klubu Bečej vlada prava porodična atmosfera. To se videlo i dan uoči početka priprema za novu sezonu, kada su se na platou ispred klupske zgrade našli takmičari svih uzrasnih kategorija, treneri, članovi klupskog rukovodstva, mnogi roditelji i u zajedničkom druženju proveli nedeljno popodne, počastili se pljeskavicama, osvežili sokovima i dogovorili o onome šta im je raditi u vremenu koje dolazi.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име