Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Nem szerepelt ugyan a községi képviselő-testület mai napirendjén, de nem lehetett szó nélkül elmenni amellett a hír mellett, hogy a hónap végén kalapács alá kerülnek az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola ingóságai: az árverésen iskolapadokra, székekre, táblákra, mikroszkópokra, kályhákra, számítógépekre, szerszámokra és egyéb eszközökre lehet majd licitálni.

Az eseményre azért kerül majd sor, mert több évig tartó pereskedés után az iskola pert vesztett egy elbocsájtott pedagógusával szemben. Az ingóságok értéke 2,8 millió dinár.
Svetlana Vuletić tanácstag a kkt ülésén ezzel kapcsolatosan kijelentette: az önkormányzatnak nincs jogosultsága kifizetni a bíróság által megítélt összeget, mivel a bérek köztársasági hatáskörbe tartoznak.

Dragan Tošić polgármester szerint abban az esetben, ha elkelnének az iskola eszközei, az önkormányzat pótolni fogja azokat.

A képviselők az ülésen megszavazták az óbecsei Városi Múzeum új igazgatóját, így Dušan Ivetić etnológus helyett a következő négy évben Tojzán Ákos angolnyelv-tanár vezeti majd az intézményt.

A képviselők az ülésen elfogadták a községi költségvetés háromnegyedéves végrehajtásáról szóló határozatot, az óbecsei Komunalac Közvállalat munka és ügyviteli jelentését és a vállalat 2O16-os jövedelmének a felhasználásáról szóló határozatot, a Toplana Közvállalat idei programváltozását, továbbá az óbecsei Labud Pejović iskoláskor előtti intézmény 2016/2017-es oktatási-nevelési tervének a megvalósításáról szóló jelentést és az óvoda 2017/2018-as munkaévre vonatkozó tervét is.

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име