Kancelarija za mlade opštine Bečej svečano je 1. decembra proslavila 16 godina rada i postojanja. Osim što je jedna od najstarijih pripada i grupi onih koje rade neprestano od osnivanja.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, među kojima pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i jedan od osnivača i prvi koordinator bečejske kancelarije za mlade Vojislav Prkoslovački.

-Stvarno je neverovatno da 16 godina funkcioniše Кancelarija za mlade. Na Bečej mnoge opštine bi mogle da se ugledaju jer u opštini Bečej se stvarno vodi računa o omladinskom sektoru. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će uvek biti dobar partner Kancelariji za mlade opštine Bečej jer želimo da zajedno ulažemo u omladinu, u omladinski sektor, da zajedno realizujemo projekte i mi smo im uvek tu na usluzi za njih i bićemo jer ispred nas su godine gde ćemo, nadam se, zajednički raditi istim intenzitetom, ako ne i većem na unapređenju omladinskog sektora, rekao je Dane Basta, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Član Opštinskog veća opštine Bečej zadužen za sport, omladinu i turizam Dane Mandić najavio je uskoro proširenje članstva Saveta za mlade u opštini Bečej. Koordinatorka KZM Iva Kekić govorila je o izradi novog strateškog dokumenta za mlade za naredni period.

-Kada govorimo o Kancelariji za mlade u Bečeju zapravo govorimo o jednom mehanizmu koji se od 2012. godine neprestano osnaživao u smislu organizacije ali, naravno, i budžeta osluškujući pre svega potrebe mladih ali i potrebe čitave lokalne zajednice. Кada govorim o narednom budžetu biće predloženo da on bude uvećan za Kancelariju za mlade i nadamo se da će predsednik opštine razumeti kao što je i do sada razumeo planove, ambicije i vizije koje se vezuju pre svega za aktuelni Lokalni akcioni plan za mlade koji će biti izrađen u narednoj godini i sve ono što zajednički predstavlja delovanje i KZM i omladinskih udruženja kao jedne sinergije svega onog što podrazumeva razumevanje interesa i potreba mladih na teritoriji opštine Bečej. U prethodnom lokalnom akcionom planu za mlade smo imali iskazanu potrebu mladih za uređivanje prostora za mlade na otvorenim i zatvorenim prostorima. Ono što je nama za veliki ponos, je ono što smo danas i videli u ovoj sali, da su tu bili i predstavnici škola, sportskih klubova i drugih organizacija tako da zajedno praveći planove i viziju onoga što bi trebalo da predstavlja unapređivanje omladinske politike na lokalnom nivou nama će biti osnova da na taj način koncipiramo i budžet za sve ono što predstavlja aktivizam u Bečeju ili infrastrukturne projekte na teritoriji opštine Bečej, rekao je Dane Mandić.

Na kraju rođendanske sednice rečeno je da su najzaslužniji, najvredniji i najaktivniji mladi koji se okupljaju oko bečejske Kancelarije za mlade nagrađeni su dvodnevnim putovanjem u Budimpeštu u vreme predstojećih praznika.

– Pred sam kraj ove godine započinjemo izradu novog Lokalnog akcionog plana i njegovom revizijom, radne grupe se već formirane, prvi korak smo uradili, tako da nastavljamo dalje. Upotpunićemo ga još jednim odeljkom koji će se ticati ekologije i zaštite životne sredine. Osim toga naravno, kroz sam razgovor sa mladima kreiramo i realizujemo nove aktivnosti jer oni nam se obraćaju sa novim idejama, predlozima sa njihovim potrebama koje mi poštujemo i trudimo se da aktivnosti budu toliko raznolike da se svako pronađe u nečemu, rekla je Iva Kekić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име