Mlada takmičarka Karate kluba Bečej Una Obradović ponovo je obradovala ljubitelje karatea u Bečeju, a i u našoj zemlji osvojivši srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade i veterane JKA Šotokan karate federacije koje je u Kruševcu održano 25. i 26. maja.

Ona je do evropskog srebra došla u kata timu uzrasta 14 i 15 godina sa Natalijom Ivić iz Soko Banje i Ivanom Radisavljević iz Trstenika. Bolje od nih su bile takmičarke iz Rusije, koje su ih pobedile za 0,3 boda.

Pored nje na ovom takmičenju je u konkurenciji veterana nastupio njen trener u Karate klubu Bečej Dragan Bunjevački, ali je u borbama poražen za pola poena od takmičara koji je 14 godina mlađi od njega i koji je još prošle godine radio sa seniorima. Valja istaći da je Bunjevački na ovo prvestvo otišao sa slomljenih rebrom, pa u takvim okolnostima i nije mogao više da uradi. Srbija je u konkurenciji deset reprezentacija osvojila ekipno drugo mesto sa 38 medalja iza reprezentacije Rusije.

– Sa Evropskog prvenstva je svaka medalja sjajan uspeh za našu decu. To znači da su tu negde u vrhu, e sada da li su prvi, drugi ili treći to zavisi od nijansi. U principu moramo biti zadovoljni medaljom, kazao je Bunjevački. Govoreći o samom takmičenju on je istakao da je konkurencija bila odlična, ali i manja jer nisu došli Francuzi, Englezi, Španci i Italijani.

– Ali je došla jedna strašna generacija ruskih takmičara, u koju se jako puno ulaže, gde je država maksimalno stalna uz svoje predstavnike. Sledeće godine je u Moskvi Prvenstvo Evrope pa se spremaju za to. Bilo je manje zemalja pa je bio manji izbor kvalitetnih sudija, što je bila jedina mrlja na ovom takmičenju. Organizacija je bila fantastična i zaista je sve proteklo u najboljem redu, završio je trener bečejskih karatista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име