Una Obradović, karatistkinja KK Bečej, osvojila je trofej Lige šampiona JKA šotokan karate federacije Srbije.

Obradović je odličnim nastupom na tri turnira, u Kladovu, Beočinu i Koceljevi, u 11. kola u Ligi šampiona, potvrdila prošlogodišnji uspeh, prvo mesto u kategoriji do 14 godina u izvođenju kata. Bečejska karatistkinja je time i zvanično ušla u reprezentaciju za JKA evropsko prvenstvo za decu, kadete (9-18 godina) i veterane, koje će biti održano u Kruševcu, od 25. do 26. maja. Prema rečima njenog trenera, Dragana Bunjevačkog, nosioca crnog pojasa peti DAN, ono što predstoji su intenzivne pripreme, kako bi se i na evropskom nadmetanju u Kruševcu osvojila medalja.

– Očekuju nas ozbiljne pripreme narednih mesec i po dana. Radićemo ono što smo i inače radili, nećemo eksperimentisati. Konkurencija je svake godine sve jača, a dosta toga zavisi od sudija, ali mi svakako u Kruševac idemo po medalju, kaže Bunjevački. Bunjevački je ponovio da finansijska situacija u klubu nije zavidna, da roditelji mnogo ulažu u to da se deca pojavljuju na takmičenjima, kao i da pojedini moraju da kalkulišu na koja će takmičenja ići upravo zbog nedovoljno sredstava, iako imaju veliki potencijal.

Veliki uspeh postigla je i Ana Reka Komaromi osvojivši drugo mesto na SKDUN Evropskom šampionatu održanom u Egeru.

Osmogodišnja Ana Reka je uspela da osvoji srebrnu medalju na evropskom prvenstvu takmičeći se starijima od sebe, u grupi od 9 do 11 godina.

Odličje iz Egera je ujedno i njeno prvo evropsko.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име