Katarina Milić, privatna arhiva
Katarina Milić, privatna arhiva

Krajem prošlog meseca održana je prva sednica Saveta za mlade opštine Bečej na kojoj su, između ostalog, izabrane predsednica i zamenica predsednice.

Podsetimo, opština Bečej dugo je bila bez ovog tela važnog za praćenje i unapređenje omladinske politike na lokalnom nivou.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice usvojen je i poslovnik o radu.

Na mandatni period od četiri godine jednoglasno je izabrana Katarina Milić, članica Učeničkog parlamenta Ekonomsko – trgovinske škole Bečej. Pored toga, Milićeva je članica Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej, a aktivna je i u Bečejskom udruženju mladih i Kancelariji za mlade.

Za zamenicu predsednice izabrana je Gordana Adamov, aktivistkinja Bečejskog udruženja mladih (BUM) koju su predložili dve važne nacionale ogranizacije Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) i Nacionalna asocijacija praktičara omladinskih radnika i radnica (NAPOR).

Pored novoosnovanog Saveta za mlade, podsetimo, u opštini Bečej više od deceniju funkcioniše Kancelarija za mlade, u Opštinskom veću opštine Bečej Dane Mandić je član veća za resor mladih, uz sport, turizam i odnose s javnošću, dok se pojedine nevladine organizacije bave unapređenjem položaja mladih.

Dodajmo još da je Zakonom o mladima jasno definisano osnivanje Saveta za mlade – tela koje ima ulogu da donosiocima odluka predlaže, ali i da usmerava i razvija različite oblike omladinske politike kako bi mladi imali više mogućnosti i sistemska rešenja za probleme koji ih muče.

Više o temi pročitajte OVDE.

2 KOMENTARA

  1. Da li je tačno da Kancelarija za mlade troši novac za skupoceni nameštaj i da je samo jedna stolica plaćena 50.000 dinara? Hvala

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име